Pøblan tar hevn

Tungtvann leverer en glimrende balanse mellom alvor og fæst på oppfølgeren til debutsuksessen «Nord og Ned».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi nordmenn prøver ofte å overbevise oss selv om at vi er et av de mest tolerante folkeslagene i verden. Det er vi selvsagt ikke, noe Tungtvann på imponerende vis illustrerer på «Mørketid». Å bli trakassert av politi og butikkinnehavere fordi buksene dine ser annerledes ut - slik Jørg-1 har opplevd i Bodø - burde tilhøre ei mørk fortid. Alt i alt gjør dette Tungtvann til Norges farligste band. NRK ville sensurere språket deres (før de fikk Dialektprisen), og Bodø-politiet er rasende på duoens karakteristikker av dem på hitsingelen «Pøbla».

Fæst

Men selvsagt er det ikke bare alvor på den tvetydig titulerte «Mørketid»: «Slepp alt du har i hendern, nu starte fæsten, sætt flaska mot kjæften og kjør i dæ ræsten og fuck-up shit som om du va i ville væsten,» oppfordrer Jørg-1 på albumets tittel- og åpningskutt. En «henda-i-været» -festslager som også inneholder gjennomtenkte rim om å glemme dine problemer. Schizofrent? Slettes ikke. Mer spennende enn den nye rockemusikken? Selvsagt.

Hagerup og Nilsen

Jørg-1s ærlig utleverende «D E Sånn» bruker, som den glimrende «Pøbla» , elementer fra en Klaus Hagerup-revy fra syttitallet. Hagerup, syttitallsrevyer, visesanger Terje Nilsen og nordnorsk hip hop - hvem hadde trodd at dette kom til å bli oppskriften på en av årets norske hitsingler?

«T D Her», «FNL (Farlig Narko Liga)» og «Æ E» er fresende Tungtvann med varierte, tunge og spretne beats fra Poppa Lars. «Fram T 95» er typisk tilbakeblikk -hip hop, mens den fantastiske «Ekte Menneske» bare er en av mange singelkandidater her. Den selvironiske latterbomben «Ka E D Som Har Skjedd Me Tungtvann?» og - platas beste låt - «Bransjehora» runder av ballet, før Tungtvann leverer en ambisiøs oppfølger i «Supermann Elsker II».

Hva kan vi si? Bæste pøblan i Norge: Peis på, Tungtvann!

  • «Mørketid» slippes mandag 4. februar.

AVLIVER STEREOTYPER: På «Mørketid» tar Poppa Lars (t.h.) og Jørg-1 et oppgjør med de mange stereotypene hiphopfans må slite med i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer