Pøblan tar hevn

Tungtvann leverer en glimrende balanse mellom alvor og fæst på oppfølgeren til debutsuksessen «Nord og Ned».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi nordmenn prøver ofte å overbevise oss selv om at vi er et av de mest tolerante folkeslagene i verden. Det er vi selvsagt ikke, noe Tungtvann på imponerende vis illustrerer på «Mørketid». Å bli trakassert av politi og butikkinnehavere fordi buksene dine ser annerledes ut - slik Jørg-1 har opplevd i Bodø - burde tilhøre ei mørk fortid. Alt i alt gjør dette Tungtvann til Norges farligste band. NRK ville sensurere språket deres (før de fikk Dialektprisen), og Bodø-politiet er rasende på duoens karakteristikker av dem på hitsingelen «Pøbla».

Fæst

Men selvsagt er det ikke bare alvor på den tvetydig titulerte «Mørketid»: «Slepp alt du har i hendern, nu starte fæsten, sætt flaska mot kjæften og kjør i dæ ræsten og fuck-up shit som om du va i ville væsten,» oppfordrer Jørg-1 på albumets tittel- og åpningskutt. En «henda-i-været» -festslager som også inneholder gjennomtenkte rim om å glemme dine problemer. Schizofrent? Slettes ikke. Mer spennende enn den nye rockemusikken? Selvsagt.

Hagerup og Nilsen

Jørg-1s ærlig utleverende «D E Sånn» bruker, som den glimrende «Pøbla» , elementer fra en Klaus Hagerup-revy fra syttitallet. Hagerup, syttitallsrevyer, visesanger Terje Nilsen og nordnorsk hip hop - hvem hadde trodd at dette kom til å bli oppskriften på en av årets norske hitsingler?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer