<strong>FOLKEKJÆR:</strong> Skotske Daniel Portman sin karakter «Podrick Payne» er godt likt blant «GoT»-fansen. Foto: HBO
FOLKEKJÆR: Skotske Daniel Portman sin karakter «Podrick Payne» er godt likt blant «GoT»-fansen. Foto: HBO Vis mer

«Podrick» til Dagbladet: - Sesongavslutningen vil skape oppstyr

Daniel Portman (23) forsikrer fansen om at de ikke venter forgjeves på noe godt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - De siste tre episodene denne sesongen blir de største noensinne i «Game of Thrones», sier skuespiller Daniel Portman (23) til Dagbladet.

Føler seg heldig Gjennom de siste fire sesongene av den internasjonale megasuksessen har vi fulgt den unge skotten i rollen som «Podrick Payne», en lojal væpner som hjelper sentrale riddere i serien, basert på fantasybøkene til George R. R. Martin.

Originalt skulle han spille én av to andre roller i serien, men de døde for tidlig til at det ble noe av.

Da han fikk rollen som «Podrick», stoppet han å lese etter fjerde bok for å ikke avsløre noe for seg selv.

Portman mener at det er mer av karakteren hans i serien, i tillegg til at han er rundere i kantene på tv-skjermen.

- Du er ikke alltid så heldig at du får spille en person som er så fundamentalt god, ærefryktig og uegoistisk som Podrick. Jeg er veldig heldig som kapret den rollen, og fansen elsker «Pod», i hvert fall inntil videre, forteller han.

- Jeg håper jeg har tilegnet meg hans kvaliteter.

Foretrekker naturen Portman spiller én av nesten 50 karakterer i femte sesong av «Game of Thrones», én av tidenes dyreste serieproduksjoner.

Den unge skottens portrettering av «Podrick» har sendt ham fra innspilling i byen Dubrovnik i Kroatia, til Islands sletter.

Han foretrekker heller å tilbringe arbeidsdagene ute i naturen med Gwendoline Christie, skuespillern bak «Brienne» som Portmans karakter tjener.

- Dubrovnik er hinsides vakkert, men det beste med denne jobben er å være ute i naturen sammen med Gwendoline. Vi har bygget et godt forhold til hverandre gjennom de to nyeste sesongene, sier han.

<strong>PARTNERE:</strong> Portman forteller at forholdet til Gwendoline Christie styrkes av deres samhold i serien. Foto: HBO
PARTNERE: Portman forteller at forholdet til Gwendoline Christie styrkes av deres samhold i serien. Foto: HBO Vis mer

- Dessuten har jeg fått sjansen til å lære meg å ri på hest, som er utrolig vanskelig. Spesielt når jeg må lære det for sikkerhets skyld, samtidig som karakteren min skal være en dårlig rider, forteller Portman lattermildt.

Adapterer «Romeo og Julie» Det er forventet at innspillingen av seriens sjette sesong begynner i juli. Portman vet å bruke fritiden sin på andre ting enn å sitte hjemme og sture, og prøver heller å reise så mye han kan.

Én gang håper han på å få besøke Norge, hjemlandet til vår egen «GoT»-stjerne Kristoffer Hivju.

- Men jeg holder også på med et filmmanus, og akkurat nå finpusser jeg på det, avslører han.

- Det er en adapsjon av «Romeo og Julie». Så får vi se om det blir noe av, sier Portman.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer