Poenget med kvoter

De mest bevisstløse av oss lytter bare til lommeboken. Derfor blir det så viktig at bivirkninger som er uheldige for miljøet bygges inn i prisene på varer og tjenester, skriver Tormod Vaaland Burkey.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÅ SOM ALLE INNSER at globale klimaendringer er over oss i full fart, kan vi kanskje endelig begynne å gjøre noe med det. Vi har kastet bort dyrebar tid mens de som ikke så seg tjent med omstillinger har trenert og søkt å så tvil om den globale oppvarmingen var reell eller ikke. Vi har visst lenge at klimaendringene ville komme - du kan ikke doble CO2 innholdet i atmosfæren uten at det får konsekvenser. Det er en tragedie at vi måtte vente til enhver kunne se klimaendringene med egne øyne. Nå trenger vi kraftige virkemidler til å gjøre noe med det.Blant disse virkemidlene er klimakvoter og «carbon offsets». Kvoter er ett virkemiddel for å få satt en pris på miljøskader. Som sådan er det uhyre viktig, fordi det fasiliterer en rekke andre tiltak. Det skal koste å skade natur og miljø. Man kan diskutere til man blir blå om dette å sette en prislapp på naturen, men faktum er at det som ikke har en pris, det er gratis - selv om det kanskje er uendelig verdifullt. Og de mest bevisstløse av oss lytter bare til lommeboken. Derfor blir det så viktig at uheldige bivirkninger bygges inn i prisene på varer og tjenester. De ting og handlinger som er miljøskadelige skal være dyre. Forurenser skal betale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer