Poengløst show

GJØVIK (Dagbladet): Gjennom «Lille lørdag» og «Åpen post» har Harald Eia og Bård Tufte Johansen nærmest revolusjonert humor-begrepet i Norge. Men på sin første Norgesturné skuffer de to tv-humoristene stort.

Det er over nå.

Slik kunne man på bård og haraldsk vis være fristet til å konkludere etter NRK-heltenes gedigne mageplask av en turnéåpning på Gjøvik i går kveld.

Hvordan det er mulig å begi seg ut på turnélivet med et så syltynt program, er nesten uforståelig.

Kjernepublikum

Bård og Harald kom til sitt kjernepublikum på Gjøvik. Studenter som nettopp har fått studielån er klare for å le seg skakke når ironigenerasjonens sjefer kommer på besøk med figurene som har redefinert humor-begrepet i Norge på andre halvdel av 90-tallet.

Bård og Harald bestemte seg allerede i vår for å utsette neste runde med «Åpen post» til 1999, for heller å reise på sin aller første turnh.

Det kan imidlertid virke som de har brukt den lange sommeren dårlig. Det sto skrevet «DÅRLIG FORBEREDT» i panna på Bård og Harald gjennom så å si hele det 75 minutter lange skolefritidsshowet.

Poengløst

Alle de koselige figurene er med: Jan Tore og Vidar fra Arendal, eks-narkomane Jarle i Egil Birkelands figur, Finn Kalvik-nyhetenes Johan Dahlgren, fylkeskommunens Ketil Moslet og mobbeofferet Jan Tore.

Men av en eller annen grunn ble det ingen reprise på latterkulene fra tv-stolen.
Det begynte bra med Bårds korte og poengterte meldinger om sine svigerforeldre på Gjøvik. Det fortsatte også helt greit med Harald som arendalitten Jan Tore Kvålsvik - representant for Hvit Valgallianse, Arendal, Norge, universet - fuck the rest. Men typisk nok for resten av kvelden ble innslaget avsluttet uten noe konkluderende poeng.

Flyte uansett

Egil Birkelands Jarle-figur var en av de vikelige høydarene fra vinterens «Åpen post»-suksess. I sin kamp for Nei til narkotika strevde han imidlertid med å komme opp på godkjent nivå under premieren.
Og med ett var den boblende entusiasmen blant de brisne Gjøvik-studentene sunket til et avventende nivå.

Og dessverre ble det ikke bedre. For utover i showet framsto nesten samtlige innslag som halvgjorte, for lange og poengløse. Det virket rett og slett som om Bård og Harald hadde tatt lett på manusarbeidet og stolt på at dette ville flyte uansett.

Bør stryke mye

De to entertainerne måtte tåle «hold kjeft»-rop før pause.

Det tok seg noe opp etter pause da Bård overlot konfransier-rollen til Harald, og sketsjen med lederen i venneforeningen Norge - Latvia var akseptabel. Harselering med Eva Bratholm, Jan Simonsen og kongehuset i «Bokbadet»-sketsjen var også til å flire av.

Men vi er redd Bårds innledende melding om at «vi vil gjerne ha tips til hva vi skal stryke etter denne premieren» var litt for trefffende. Våre to favorittentertainere hadde altfor lite nytt å by på.

Harald Eia syntes publikum var så søte at han gjerne ville ligge med alle sammen, men det må nok kraftige forebedringer til i nærmest alle ledd av skolefritidsshowet for at dette skal bli gjensidig blant landets studentpublikum utover høsten.

Vi foreslår kraftig gjennomgåelse av hele showet, og revurdering av flere av innslagene, før neste show neste helg.

SKUFFER: Bård Tufte Johansen og Harald Eia bør stryke mye av materialet i sittt nye show, mener Håkon Moslet.