Poesi tar av på nett: - En motvekt til det polerte i sosiale medier

Flere tar i bruk digitale kanaler for å dele dikt på nyskapende måter. Men ikke alle liker trenden.

POESISUKSESS: KK-redaktør Ellen Wisløff har opplevd overraskende stor suksess med boka basert på Instagram-kontoen «Ren Poesi». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
POESISUKSESS: KK-redaktør Ellen Wisløff har opplevd overraskende stor suksess med boka basert på Instagram-kontoen «Ren Poesi». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er så mange som deler sitater i sosiale medier, og derfor fikk jeg ideen om å dele dikt jeg liker. Jeg trodde ikke at det skulle slå sånn an, sier Ellen Wisløff til Dagbladet.

Hun har studert litteraturvitenskap og jobber i dag som redaktør i magasinet KK, men har det siste året fått mye oppmerksomhet for sin bok «Ren Poesi».

Motvekt til skryt i sosiale medier Prosjektet startet med Instagram-kontoen med samme navn, som var ment som et relativt spontant prosjekt viet hennes favorittdikt. Nå har kontoen over 49 000 følgere, og Wisløff har samlet de mest populære diktene i boka «Ren Poesi». Diktboka ble på rekordtid en ren suksess, og klatret blant annet opp på lista over julas bestselgende norske bøker.

Selv om suksessen kom overraskende, har hun en idé om hvorfor prosjektet slo an.

- Man kan finne noe nakent sårbart og ekte i poesien, jeg tenker det er en fin motvekt til en del annet i sosiale medier som framstår så polert, sier Ellen Wisløff.

Twitter-dikt Wisløff er ikke alene om å få suksess med lyrikk på nett.

- Det har vært en trend de siste åra at poesi blir publisert i tidsskrifter og nettidsskrifter, sier Dagbladets litteraturanmelder Fredrik Wandrup.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer