Poesiflom på Dagbladet.no

Poesiinteressen blomstrer på internett. Siden Dagbladet.no lanserte sine poesisider i september i fjor har nettstedet mottatt over 3500 dikt.

Det skjer samtidig som NRK P2 bestemmer seg for å legeg ned det tradisjonsrike lyrikkprogrammet «Ønskediktet». Den nesten 40 år gamle programposten ble for dyr.

Men på nettet blomstrer interessen.

- Responsen var enorm fra første stund, og vi skjønte at vi hadde truffet en nerve, sier prosjektleder for litteratursidene på Dagbladet.no, Unn Conradi Andersen.

Poesisidene til Dagbladet.no fungerer slik at hvem som helst kan skrive inn og få sine dikt vurdert av en fagjury. Det plukkes ut et «Månedens dikt» som trykkes i papirutgaven av avisa.

- Dette viser at svært mange i Norge både skriver dikt og er interessert i dikt. Mange kunne sikkert tenke seg å sende inn noe til et forlag. Men på nettet er terskelen lavere, sier Conradi Andersen.

- Boka er et perfekt medium for romanen, mens internett passer utmerket for dikt, sier medlem av poesisidenes diktjury, Håvard Rem.

Si din mening om poesi og «Ønskediktet».

Del diktet ditt her!

NETTPOESI: - Terskelen for å sende inn et dikt til nettet er lavere, derfor opplever vi en enorm respons, sier Håvard Rem og Unn Conradi Andersen.