KOMMENTARER

Poesiministeren blir 75

Lyriker. Arkivar. Refser. Pytt. Beat. Vold. 75 år straks. Gjendikters!

VOLD OG VIRUD:  Oslo by 1981, poet med mer, Jan Erik Vold, sammen med gitaristen, den norske bluesnestor, Kåre Virud. Til helga blir poeten 75 år. Det skal feires både her, og litt der.  Foto: Tom Martinsen
VOLD OG VIRUD: Oslo by 1981, poet med mer, Jan Erik Vold, sammen med gitaristen, den norske bluesnestor, Kåre Virud. Til helga blir poeten 75 år. Det skal feires både her, og litt der. Foto: Tom Martinsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Amtrak er jernbaneselskapet som startet opp i 1971, som i dag kjører innom 500 byer og tettsteder i 46 av de amerikanske stater.

Amtrak er poesi på skinner hvis du lever i den verden at tog er blues da, vel å merke.

I disse dager hadde det også vært stor stas å være en av de 24 utvalgte - 12 kvinner og 12 menn - romanforfattere, poeter, humorister, journalister og frilansskribenter som er plukket ut til å være «Amtrak in residency».

Av 16 000 søknader ble altså 24 invitert om bord med tilgang til egen kupe, mat, drikke og tekniske hjelpemidler, og med fritt valg av ruter over hele USA, mot at Amtrak fritt får bruke det som skrives under togturene.

Fytte rakker?n. Og, her kommer Jan Erik Vold inn, mannen som lørdag førstkommende runder 75 år og som fortsatt er skyggelandets poesiminister. Nei, forsvarslyrisk lotte. Nei, generalsekretær for Bislett, Kollen, nedlagte bad, byens ve og uvel, stemmen for de indre og ytre anliggende av urettferdighet mot barn som sendes ut, stålis og snøfall med en definert og genuin beat i den fullstappede kofferten.

I anledning Vold goes 75 burde ikke NSB kjenne sin besøkelsestid og stille ei «kongevogn med alle rettigheter» til disposisjon?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer