Poeter mot krig

Helge Torvund er blant poetene som sier nei til krig. Daglig kommer det også inn antikrigsdikt til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Leser du diktene på side 2 i Dagbladet? For tida sender mange poeter inn antikrigsdikt til diktspalten. De er bare noen av alle poetene som i disse dager markerer avstand mot en krig mot Irak.

Det poetisk-politiske engasjementet markeres i morgen med en internasjonal dag for antikrigspoesi. I Norge blir det diktopplesninger flere steder.

- Verdenssituasjonen i dag er svært spent. Det går ikke an å bare sitte å se på dette. Folk i alle grupper reiser seg og kommer med utspill mot denne krigen. Det er naturleg at også poetene gjør det, sier Marius Hjelle, initiativtager til norske «Poetar for fred», til Dagbladet.no.

Sirowitz og Ferlinghetti

Den poetiske antikrigskampanjen har opprinnelig utspring i Det hvite hus. Den amerikanske presidentfruen, eksbibliotekar Laura Bush, inviterte til en feiring av amerikansk litteratur 12. februar. Men en av de inviterte poetene, Sam Hamill, benyttet sjansen til å demonstrere mot krigen.

Som svar på hans e-postkampanje har det kommet inn over 5 300 antikrigsdikt og -kommentarer, blant annet fra Hal Sirowitz og beatlegenden Lawrence Ferlinghetti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer