Poetikon går til scenen

Randi Hobøl skal framføre erotiske dikt på utestedet Blå mandag. Dagbladets poeter debuterer på scenen.

- Å få vite at jeg skulle lese var omtrent som å få sitt første kjærlighetsbrev: En vibrerende følelse, sier Randi Hobøl (41).

Hobøl både gruer og gleder seg til scenedebuten. Mandag blander Dagbladet og Tiden Norsk Forlag erfarne forfattere med ferske Poetikonlesere på «Blå» i Oslo.

Sensitivt

Siden Dagbladet lanserte «Del diktet ditt» i september i fjor, har det kommet inn over 3000 dikt. Mange av dem av variabel kvalitet, men innimellom glimter det finslepte formuleringer og helstøpte vers. Randi Hobøl er en av dem Dagbladets jury har festet seg ved.

«Musserende:» musserende/kjærlighetsfruktig/og truselekent/løfter jeg/kjolestoffet/og lar det gli/mellom hendene/i håp om at du/lar deg lokke

- Det er mye erotikk i diktene dine

- Jeg liker å beskrive den følelsen som bare er på innsiden. Sensitive setninger som kan vekke et sug. Jeg vil at diktet skal ta en retning, og det føler jeg at det gjør når jeg skriver om det erotiske. I tillegg kan jeg gjøre ting som ikke er mulig i virkeligheten, sier Randi Hobøl.

Godbit fra Knausgård

I tillegg til Randi Hobøl skal Dagblad'poetene Guttorm Andreassen og Tor Mindrebø lese sine dikt.

- Det er veldig inspirerende å få tilbakemelding fra Dagbladet. Alle som jobber med tekster trenger det, ellers blir det tungt, sier Hobøl.

Billedkunstneren er ikke helt uvant med diktfremførelser. Tidligere i vår opptrådte hun på Metropol sammen med forfatteren Håvard Rem.

Realvideo: Se intervjuet.

Realaudio: Randi leser diktet Maskene

Blåkvelden byr også på forfatterne Karl Ove Knausgård, Markus Midré og Mirjam Kristensen. Kveldens høydepunkt: Knausgård leser fra det som en gang skal bli oppfølgeren til fjorårets debutsuksess «Ute av verden».

Du er invitert til Blå 26. juni!

Les hele invitasjonen

LESER DIKT: Randi Hobøl arbeider som billedkunstner, men skriver dikt på si. Mandag kan du oppleve henne og flere andre av Dagbladets debutanter på utestedet Blå i Oslo.