Poetisk for Afrika

Fredag 30. januar spiller Madrugada opp til litteraturfest under WUHA-festivalen.

Den eksklusive akustiske konserten skjer på Café SKA fredag 30. januar.

Samme tid og sted kan du også la deg overraske av de fire frampå forfatterne Are Kalvø, Nils-Øivind Haagensen, Päivi Laakso og Aleksander Melli.

Siste nytt er at den etiopiske forfatteren Abera Lemma (f. 1953) kommer på SKA.

Lemma kom som flyktning til Norge for fire år siden. Bak seg har han 8 bøker på amharisk, det offisielle etiopiske språket. Før han flyktet fra et sensurerende regime, var han generalsekretær i den etiopiske forfatterforeningen. I dag er han medlem i Den Norske Forfatterforeningen.

Konferansier er forfatteren John Erik Riley.Litteraturfesten er en del av WUHA-festivalen til inntekt for Eritrea og Etiopia. WUHA-festivalen er proppfull av kulturelle godbiter og varer fra 26. januar til 1. februar.

Poetisk


Madrugada er et av Norges mest poetiske rockeband. De har så langt gitt ut de tre skivene Grit (2002), The Nightly Disease (2001) og Industrial Silence (1999), foruten flere ep\'er. De jobber med en ny plate som etter planen kommer ut til høsten.

Vokalist og låtskriver Sivert Høyem jobber også med en soloplate som vil lanseres i løpet av denne vinteren/våren.

Are Kalvø er kjent for de fleste som humorist fra radio, særlig med programmet «Hallo i uken». Men Kalvø har også gitt ut flere satiriske og humoristiske bøker, og fått diverse priser for sine skriverier i bok- og avisform.

Nils-Øivind Haagensens hjerte banker for poesien. På seks år har han gitt ut fire diktsamlinger og skrevet en roman. Han jobber som journalist i Klassekampen, og gir ut litteraturfanzinen «Flamme på». Gled deg til utadvendte hjerteslag!

Päivi Laakso er fra Nord-Finland, men har bodd i Norge siden 1986. Hennes to romaner er preget av et freidig språk. Laakso jobber også som bilde- og performancekunstner, og ble i fjor historiens første vinner av Jakob Weidemanns stipend.

Aleksander Melli stiller mer enn gjerne opp for WUHA. Faktisk stiller han ikke opp for annet enn gode saker. Melli kom til Norge fra Italia som 12-åring og har de siste årene bodd skiftevis på Sicilia, i Paris og i Oslo. Han har utgitt sju bøker.

Inngang koster deg 50 kroner, som går rett til prosjekter i Etiopia og Eritrea.

Programmet starter klokka 20:30 presis på Café SKA i St Olavs gate, ved Statens KunstAkademi i Oslo. Dagbladets litteratursider og Norsk Forfattersentrum samarbeider med WUHA om litteraturfesten.

MORSOM FORFATTER: Are Kalvø er kjent for de fleste som humorist fra radio, men har også gitt ut flere satiriske og humoristiske bøker.
SPENNENDE FORFATTER: Finsk-norske Päivi Laakso er også bilde- og performancekunstner, og ble i 2003 historiens første vinner av Jakob Weidemanns stipend.
EKSKLUSIVT: Madrugada har sagt ja til å spille under WUHA-festivalen.