VARSOM PIANIST: Bugge Wesseltoft følger opp en solopiano-suksess - tjue år seinere. Foto: NTB Scanpix
VARSOM PIANIST: Bugge Wesseltoft følger opp en solopiano-suksess - tjue år seinere. Foto: NTB ScanpixVis mer

Poetisk piano fra Lofotkatedralen

Wandrups utvalgte: Bugge Wesseltoft med solopianoplate.

CD: Bugge Wesseltoft er en en produsent med trollfingre på spakene, en allsidig begavelse, stadig i bevegelse. Han utgir nye kapitler i serien «New Conceptions of Jazz», og har en en trio med seg selv, Henrik Schwarz på computer og percussion og Dan Berglund på bass. De utga i 2014 den eksperimenterende «Trialogue», blant annet med en funky versjon av Thelonius Monks «Round Midnight».

ENGLER I LOFOTEN: Bugge Wesseltoft kommer med en ny plate - helt alene.
ENGLER I LOFOTEN: Bugge Wesseltoft kommer med en ny plate - helt alene. Vis mer

Den er også med på den tilbakeskuende «Somewhere in Between», der mye av musikken har det chill out-preget Wesseltoft er kjent for, eller nu jazz, som det også blir kalt.

Men så er det pianisten. I 1997 kom «Snowing On My Piano», en snøfnugg-lett soloplate som fortsatt daler ned i de tusen hjem hver jul. Toner som får tårene til trille.Tjue år seinere kommer «Everybody loves Angels». Wesseltoft sitter helt alene i Lofotkatedralen og får poesien til å stige fra et Steinway-piano, mens han spiller melodier han elsker, fra Bach til Beatles, fra Rolling Stones til Paul Simon, pluss Cat Stevens, Jimi Hendrix, Bob Dylan, diverse salmer. Så vakkert, luftig, rent - som nysnø på toppen av Lofotveggen.