Filmanmeldelse «Molly’s Game»

Poker-prinsessens sminkede historie

Gambling uten pokerfjes.

MOLLY'S GAME: Basert på selvbiografien til OL-håpet som ble poker-prinsesse. På kino 23/2. Video: STX Entertainment Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Molly Bloom er usedvanlig kjapp i hodet og rask i replikken. I alle fall er hun det i Aaron Sorkins regidebut «Molly’s Game». Slik minner hun mistenkelig mye om karakterer i andre Sorkin-manus, som «The West Wing» eller «The Social Network». Her hagler de smarte replikkene.

Det kan tenkes at Jessica Chastains Molly-karakter har munnrappheten til felles med virkelighetens Molly Bloom, for filmen er basert på sistnevntes selvbiografi. Med raske bilder og Mollys voiceover fortelles historien om jenta som ødela ryggen som 12-åring, men som med jernvilje og innbitt farsforakt mestret alt i skisporet. Hun er OL-kandidat i kulekjøring og kommende jusstudent med gründerambisjoner når en grankvist i løypa bremser livsløpet.

Til varmen

Hun trykker på pauseknappen ved å dra til Los Angeles for å nyte ungdomstida i varmt vær. En jobb som servitør på en nattklubb utvikler seg til en karriere innen gambling. Hun jobber seg opp som vertinne for eksklusive pokerlag i Hollywood. Her er innsatsene astronomiske og spillerne i samme sfære – den virkelige Molly Blooms klienter skal ha vært folk som Leonardo DiCaprio, Ben Affleck og Tobey Maguire.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer