POPULÆRT: Antall nedlastinger av spillet «Pokémon GO» har i USA tatt igjen Tinder sine. Det er Android-telefoner tallene er basert på. Spillet er også ventet i Norge, men ikke helt enda. Foto: AP Photo/Richard Vogel, NTB scanpix
POPULÆRT: Antall nedlastinger av spillet «Pokémon GO» har i USA tatt igjen Tinder sine. Det er Android-telefoner tallene er basert på. Spillet er også ventet i Norge, men ikke helt enda. Foto: AP Photo/Richard Vogel, NTB scanpixVis mer

Pokémon er nå mer populært enn Tinder

Millioner kaster seg på det nostalgiske spillet. 

(Dagbladet): Den siste tida har spillfans i henholdsvis USA, New Zealand og Australia gledet seg stort. Den populære anime- og spillserien om Pokémon, de rare monstrene man kan fange og trene opp, skulle bli mobilspill.

«Pokémon GO» frister spillerne ut av hjemmet på jakt etter Pokémon i omgivelsene.

En kan samle på alle de 150 originale monstrene fra den japanske serien.

Tatt igjen Tinder

Brukere i de tre nevnte landene kunne offisielt laste ned spillet fra og med starten av juli. Ifølge tall fra SimilarWeb, ei nettside som skriver om data og analyse, har appen blitt meget populær. Spesielt i USA, der det nostalgiske spillet har gått forbi Tinder i antall nedlastinger.

Det er Android-telefoner i USA nettsida har basert tallene på.

TRAILER: Slik blir Pokémon Go. Video: Nintendo Vis mer

Mens sjekkeappen Tinder er installert på rundt 2,2-2,5 prosent av Android-telefonene i USA, er det nye spillet allerede lastet ned til 5,16 prosent av alle telefonene med dette operativsystemet.

Ifølge nettsida bruker også om lag 60 prosent av dem som har lastet ned appen den hver dag. Det utgjør hele tre prosent av alle Android-eiere i USA.

Spillet topper også lista over appen brukere er lengst inne på, med ei snittid på 43,23 minutter. Til sammenlikning, bruker Android-eiere 25,16 minutter på Instagram.

Pokémon-franchisen er fortsatt populær. Den feiret tidligere i år sitt 20-årsjubileum. Det er totalt laget 19 filmer, over 26 spill og utallige tilleggsprodukter til serien.

Det kan virke som nordmenn må smykke seg med litt tålmodighet. I et intervju med Business Insider forteller skaperne at de må vente med lanseringen i andre land, fordi systemet stadig overbelastes.

Skader seg

Siden spillet bruker mobilens GPS og kamera har den oppfordret brukere ut av hjemmet og inn i naturen. Pokémon finner man i deres «naturlige habitat», som at en vann-type er i elva og at en gress-type er i skogen.

19 år gamle Shayla Wiggins fra Wyoming skapte overskrifter da hun spilte spillet. På jakt etter en vann-type i elva fant hun et lik.

- Jeg hadde sannsynligvis aldri gått dit hadde det ikke vært for spillet. Det føles som om jeg hjalp til med å finne liket. Han kunne ha blitt liggende i dagesvis, sa Wiggins.

Det er imidlertid ikke bare positive ting som kommer ut av spillet. I det australske Nordterritoriet så politiet seg nødt til å be folk om å holde seg ute av politistasjonen i jakten på monstre.

Amerikanske medier melder også om en rekke mennesker som som har skadet seg i jakten på monstre. Blant annet er det meldt om ankelskader, ulykker i svingdører og kollisjoner med trær.

Spillet skal også ha ført til farlige situasjoner, som når figurer dukker opp på panseret på biler eller i veikryss.