Pokémon-feber sender Nintendo-aksjen til himmels

Dagen etter at Pokémon Go tok over som USAs mest populære mobilspill noensinne, gikk Nintendo-aksjen opp med 16 prosent etter åpning på Tokyo-børsen.

ENORM INTERESSE: Mobilspillet Pokémon Go har tatt verden med storm. Her er et titals mennesker kledd opp som den kjente Pokémon-karakteren Pikachu i Tokyo. Foto: Toru Yamanaka/AFP/NTB Scanpix
ENORM INTERESSE: Mobilspillet Pokémon Go har tatt verden med storm. Her er et titals mennesker kledd opp som den kjente Pokémon-karakteren Pikachu i Tokyo. Foto: Toru Yamanaka/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nintendo-spillet har tatt verden med storm etter at det ble lansert i forrige uke, og onsdag ble det klart at det har vippet Candy Crush Saga fra tronen som det største mobilspillet i USA noensinne.

Siden lanseringen har Nintendo-aksjen økt med over 50 prosent og ifølge Mashable har spillet nå over 21 millioner daglige brukere. Nettavisen skriver at det bare tok noen dager for spillet å få flere brukere en sjekkeappen Tinder, og at spillet spås å kunne bli større enn apper som Snapchat og Google Maps i popularitet.

Pokémon Go er kun blitt lansert i USA, Australia og New Zealand, men også et stort antall norske brukere har skaffet seg spillet gjennom teknisk triksing.

Spillet er basert på GPS-lokalisering og 3D-grafikk, og lar spillerne via mobilkameraet jakte på lommemonstre i nærområdene rundt seg. Den ivrige jakten har allerede resultert i ankelskader, ulykker i svingdører og sammenstøt med trær – samt et tilfelle der en spiller fant en død person.

I USA har politiet oppfordret mobilspillere til å holde seg unna steder som er vanskelig tilgjengelig eller som kan innebære fare, og folk oppfordres også til å passe seg for kriminelle som kan utnytte monsterjegerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer