Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pokémon-feber sender Nintendo-aksjen til himmels

Dagen etter at Pokémon Go tok over som USAs mest populære mobilspill noensinne, gikk Nintendo-aksjen opp med 16 prosent etter åpning på Tokyo-børsen.

ENORM INTERESSE: Mobilspillet Pokémon Go har tatt verden med storm. Her er et titals mennesker kledd opp som den kjente Pokémon-karakteren Pikachu i Tokyo. Foto: Toru Yamanaka/AFP/NTB Scanpix
ENORM INTERESSE: Mobilspillet Pokémon Go har tatt verden med storm. Her er et titals mennesker kledd opp som den kjente Pokémon-karakteren Pikachu i Tokyo. Foto: Toru Yamanaka/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nintendo-spillet har tatt verden med storm etter at det ble lansert i forrige uke, og onsdag ble det klart at det har vippet Candy Crush Saga fra tronen som det største mobilspillet i USA noensinne.

Siden lanseringen har Nintendo-aksjen økt med over 50 prosent og ifølge Mashable har spillet nå over 21 millioner daglige brukere. Nettavisen skriver at det bare tok noen dager for spillet å få flere brukere en sjekkeappen Tinder, og at spillet spås å kunne bli større enn apper som Snapchat og Google Maps i popularitet.

Pokémon Go er kun blitt lansert i USA, Australia og New Zealand, men også et stort antall norske brukere har skaffet seg spillet gjennom teknisk triksing.

Spillet er basert på GPS-lokalisering og 3D-grafikk, og lar spillerne via mobilkameraet jakte på lommemonstre i nærområdene rundt seg. Den ivrige jakten har allerede resultert i ankelskader, ulykker i svingdører og sammenstøt med trær – samt et tilfelle der en spiller fant en død person.

I USA har politiet oppfordret mobilspillere til å holde seg unna steder som er vanskelig tilgjengelig eller som kan innebære fare, og folk oppfordres også til å passe seg for kriminelle som kan utnytte monsterjegerne.

(NTB)

I USA har Pokémon GO fått stor suksess, kort tid etter utgivelsen av spillet. Hør hva folk - og politiet - mener om spillet. Video: NTB Scanpix / Reuters Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!