Pokémon: Foreldrenes mareritt!

I disse tider kan det være tøft å være foreldre til barn som lider av Pokémon-feber. Nå kommer filmen og barnas samlemani blir nok bare værre og værre!

Pokémon-farsotten er foreldres store mareritt. Til syvende og sist er det deres lommebok som får lide! Bak «Pokémon» står spillgiganten Nintendo og her er det snakk om millIardfortjeneste. Det begynte som et dataspill og fenomenet har spredt seg både til kinolerretet og på kjøpevideo.

Kommersialismens høyborg

Nintendo-produsentene vet hvordan de skal tjene mest mulig penger på fenomenet. Det har også dukket opp en rekke bi-produkter som barn maser om å få tak i. For selv om foreldrene hater de fargesprakende monstrene, trykker barn dem til sine hjerter.

Det byttes Pokémon spillekort over en lav fot i landets skolegårder. Spillematter, Pokémon mynter, Jojo og flipperspill selger som bare det. Eller hva med en snakkende Pokémon figurer? Foreldre kan også regne med at barna ønsker seg tur på Burger King i påsken, for å kjøpe flere Pokémon figurer!

Pokémon potetgull?

Nintendo pøser markedet fullt av mer eller mindre nyttige produkter. Alt fra bamse-Pokémon, til armbåndsur og nøkkelknipper er å få kjøpt i butikkene. Eller hva sier du til Pokémon potetgull eller Pokémon kjærlighet-på-pinne? De sistnevnte produktene er ikke tilgjengelig i Norge, men det er liten tvil om at Norge også kommer til å lide av Pokémon-feber i lang tid fremover.

Hvis du vil vite mer om historien og bakgrunnen til spillet, kan du lese Dagbladets egen reportasje Eventyrlig Pokémon

Poké-land på nett

Pokémon er også blitt ett nettfenomen. Nedenfor har Dagbladet laget en liten Pokémon nettguide, som kan hjelpe fortvilte foreldre i Pokémon-jungelen!

Uoffisiell side m/ foreldrehjelp

Pokémon byen

Pokémon Hovedkvarter

Pokémon Treningssenter

Offisiell hjemmeside

Pokémon-toppen

Pokémon-nyheter

Pokémon Gulesider

Poké-butikken

Samlernes side

Pokemasters

Pokeball

Pokémon-fossilene

MANI: Den koselige lille Pikachu i farta.