<strong>FANGER:</strong> I spillet «Pokémon GO» skal man fange virtuelle monstre i den virkelige verden. I dag ble spillet lansert i Norge, selvom mange allerede hadde lastet det ned. Foto: &nbsp; EPA/PETER STEFFEN
FANGER: I spillet «Pokémon GO» skal man fange virtuelle monstre i den virkelige verden. I dag ble spillet lansert i Norge, selvom mange allerede hadde lastet det ned. Foto:   EPA/PETER STEFFEN Vis mer

«Pokémon GO» endelig ble tilgjengelig i Norge - men spillet funker ikke

Det populære spillet sliter med server-problemer etter storlansering lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Er det flere enn meg som får dette, skriver en som er medlem av facebookgruppa Pokemon Go Norge, og poster et bilde av at spillet ikke fungerer.

Lørdag ble det populære spillet «Pokémon GO» mulig å laste ned for norske brukere.

<strong>FEILMELDING:</strong> Denne meldingen fikk mange spente spillere opp da de skulle spille «Pokémon GO» i dag. Foto: Skjermdump
FEILMELDING: Denne meldingen fikk mange spente spillere opp da de skulle spille «Pokémon GO» i dag. Foto: Skjermdump Vis mer

Fram til da hadde det populære spillet bare vært tilgjengelig i et lite utvalg land, selvom mange hadde sikret seg en australsk eller amerikansk konto for å kunne ta spillet i bruk

Ikke lenge etter at spillet ble tilgjengelig for norske bruker-kontoer begynte meldingene om feil å tikke inn på den norske facebookgruppa.

«hvorfor får jeg bare opp dette?», «Har vært av og på her i hele dag også..» og «de fynker ikke for meg enda...» skriver medlemmene av gruppa.

Lørdag kveld skriver «Pokémon GO» på sin Twitterkonto at det har server-problemer, men at de jobber på spreng med å fikse dem.

Mange land

– Trenere, takk for at dere har vært tålmodige. Vi har den siste tiden jobbet hardt for å utrede server-problemer slik at vi kan lansere spillet i flere land i de kommende dagene, skrev «Pokémon GO» på sin nettside.

Spillet er nå tilgjengelig i 27 land til, inkludert Norge, og går ut på at de såkalte trenerne går rundt og fanger digitale monstre gjennom smarttelefonen sin.

De offisielle nedlastingstallene fra Google Play og App Store har allerede passert helev 15 millioner, skrev USA Today på onsdag.

Personvern

Datatilsynet, ved juridisk rådgiver Tobias Judin, har uttrykt sin skepsis til spillet, fordi det krever tilgang til mye informasjon om brukerne .

- Det er problematisk. For å bruke tjenesten kan du velge å logge inn med enten en Google-, Facebook- eller Pokémon-konto sa Judin til Dagbladet.

Det ser ikke ut til å ha lagt noen demper på spillentusiasmen. Svært mange i facebookgruppen skriver at de har lastet ned den norske versjonen.

De har derfor blitt svært skuffet over de tekniske problemene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer