REKORD: Mobilspillet Pokémon Go har tatt verden med storm. Etter én uke på markedet er det allerede det største mobilspillet noensinne i USA. Foto:  Remko de Waal/AFP/ANP/NTB Scanpix
REKORD: Mobilspillet Pokémon Go har tatt verden med storm. Etter én uke på markedet er det allerede det største mobilspillet noensinne i USA. Foto:  Remko de Waal/AFP/ANP/NTB ScanpixVis mer

Pokémon Go snappet rekord fra Candy Crush

Nintendos nye mobilspill Pokémon Go har vippet det svenskutviklede spillet Candy Crush Saga fra tronen som det største mobilspillet i USA.

Ifølge Mashable er det japanske spillet, som ble lansert før helgen, allerede det største mobilspillet noensinne i USA. Tirsdag hadde spillet 21 millioner daglige brukere.

Pokémon Go-feberen har spredd seg raskt i USA. Det tok bare noen dager for spillet å få flere brukere en sjekkeappen Tinder, og spillet spås nå å kunne bli større enn apper som Snapchat og Google Maps i popularitet.

Spillet er kun blitt lansert i USA, Australia og New Zealand, men også et stort antall norske brukere har skaffet seg spillet gjennom teknisk triksing.

Spillet er basert på GPS-lokalisering og 3D-grafikk, og lar spillerne via mobilkameraet jakte på lommemonstre i nærområdene rundt seg. Den ivrige jakten har allerede resultert i ankelskader, ulykker i svingdører og sammenstøt med trær – samt et tilfelle der en spiller fant en død person.

Slik fungerer Pokémon Go Vis mer

I USA har politiet oppfordret mobilspillere til å holde seg unna steder som er vanskelig tilgjengelig eller som kan innebære fare, og folk oppfordres også til å passe seg for kriminelle som kan utnytte monsterjegerne.

(NTB)

ENORM SUKSESS: I USA har Pokémon GO fått stor suksess, kort tid etter utgivelsen av spillet. Hør hva folk - og politiet - mener om spillet. Video: NTB Scanpix / Reuters Vis mer