DØDE: 20 år gamle Calvin Riley ble skutt og drept i San Francisco lørdag, angivelig mens han og en venn spilte det populære mobilspillet Pokémon Go. Illustrasjonsfoto: Scanpix
DØDE: 20 år gamle Calvin Riley ble skutt og drept i San Francisco lørdag, angivelig mens han og en venn spilte det populære mobilspillet Pokémon Go. Illustrasjonsfoto: ScanpixVis mer

Pokémon Go-spiller skutt og drept i USA

En 20 år gammel mann ble skutt og drept, angivelig mens han spilte mobilspillet Pokémon Go i San Francisco i USA.

Ifølge myndighetene ble 20 år gamle Calvin Riley skutt lørdag kveld av en ukjent gjerningsmann ved turistområdet Aquatic Park.

Politiet jobber fortsatt for å finne ut hva som var foranledningen til skytingen.

En venn av familien sier til TV-kanalen KGO-TV at Riley og en venn spilte det populære mobilspillet da noen kom bort til dem og skjøt 20-åringen i ryggen og sprang av gårde.

Det skal ikke ha blitt utvekslet noen ord i forkant av hendelsen, ifølge familievennen, som kaller angrepet tilfeldig og meningsløst.

Politiet tror det er flere vitner til angrepet, siden det skjedde i et område med mye folkeliv.

Pokémon Go har i løpet av sommeren spredt seg som en farsott, og fascinerer spillere verden over med sin kombinasjon av GPS-teknologi og virtuell virkelighet.

Datatilsynet advarer mot spillet, mens flere sykehus i Norge har bedt spillere holde seg unna eiendommene deres av sikkerhetshensyn.

Spillet har avfødt både morsomme, sjokkerende og sørgelige historier. Blant annet har utroskap blitt avslørt gjennom Pokémon Go, i tillegg til at spillere ute på jakt etter de fargerike figurene har funnet lik.

(NTB)

PIKACHU-TRIKS: Pokémon GO er et populært spill, og en av de mest populære i pokémonverden er Pikachu. Her er trikset som lar deg begynne med Pikachu, istedenfor Squirtle, Charmander eller Bulbasar. Video: Herman Borgstrøm / Dagbladet. Vis mer
POKÉMON GO INTRODUKSJON: Mange lurer på hva Pokemon GO egentlig er, hva det går ut på og hvordan det spilles. I denne videoen viser vi de første, enkle tingene man skal prøve å oppnå. Video: Herman Borgstrøm / Dagbladet. (Skjermopptak) Vis mer