Polanski er den snikende uhygges mester

Befriende intelligent thriller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| FILM: Den tidligere britiske statsministeren Andrew Lang har gått i dekning. Det har kommet frem at han så litt for iherdig en annen vei da fire britiske terrormistenkte ble torturert av CIA, og antagelig øvet litt for lite motstand da han ble bedt om å kaste seg og landet sitt inn i en amerikanskledet krig.

Så nå har han isolert seg på en forblåst øy utenfor østkysten av USA, på et monster av en overdesignet, modernistisk villa i blågrått og sort mens kobbelet av journalister og demonstranter utenfor portene hyler stadig høyere, gamle allierte vender seg mot ham og himmelen utenfor blir stadig mer regntung og illevarslende blågrå.

Mon tro om regissør Roman Polanski, som i høst ble arrestert etter trettitre år på rømmen etter å ha blitt dømt for seksuelle overgrep mot en mindreårig, og måtte fullføre filmen i fangenskap, følte seg noe beslektet med den beleirede ministeren. Og mon tro hva Tony Blair tenker om det hele.

 Kanskje blir han noe formildet av at skikkelsen som er en ikke særlig subtil parallell til ham selv, blir spilt av Pierce Brosnan med sedvanlig grånet verdensvandthet og åndsfraværende sjarm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer