DEBATT

Polarisert debatt:

Polariseringen seirer

Debatten er i ferd med å bli mye mer polarisert, og ting som før var tabu er nå langt på vei godtatt. Vi risikerer amerikanske tilstander: At den politiske debatten blir kamp mellom to stammer.

DEMONSTRASJON: Et par hundre mennesker møtte søndag ettermiddag opp foran Stortinget for å demonstrere til støtte for Sylvi Listhaug. 

Foto: Øistein Norum Monsen
DEMONSTRASJON: Et par hundre mennesker møtte søndag ettermiddag opp foran Stortinget for å demonstrere til støtte for Sylvi Listhaug. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Mens andre la søndagsturen til marka, valgte noen av oss å tilbringe søndag ettermiddag utenfor Stortinget der det var støttedemonstrasjon for Sylvi Listhaug.

Det er like greit å understreke først som sist at dette ikke var noen rasistisk eller «fascistisk» markering slik de 10 til 20 blitzerne og antifascistene som hadde møtt opp så ut til å tro. Begge hovedtalerne, Shurika Hansen fra Resett og Cemal Knudsen Yucel fra Ex-Muslims of Norway hadde selv minoritetsbakgrunn. Det var også lite kritikk å høre mot verken innvandring eller «fremmedkulturell» fra talerne som hyllet Listhaug for å «kalle en spade en spade».

Derimot var parolene preget av til dels sterke utfall mot «sosialistene» og «venstresiden» for deres påståtte unnfallenhet overfor islamsk sosial kontroll og terrorisme. At samtlige partier med unntak av Høyre og Frp har vært negative til å inndra statsborgerskap uten domstolsbeslutning ble elegant feid under teppet. Det kom til og med antydninger om at dagens venstreside var dominert av veike, feminiserte menn.

Kort sagt var det kommentarfeltenes språk som ble fremført fra talerstolen. Et språk som i økende grad har kommet opp i dagen denne senvinteren. For noen uker siden angrep nettstedet Resett den samme «venstresida» for å kjøre frem stemmer som Sumaya Jirde Ali.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer