DEBATT

Debatt: Sylvi Listaug

Polariserings-ministeren

Høyresiden har satt opp en ny limpinne. Havner de rødgrønne i klisteret?

UNNGÅ POLARISERING: Utnevnelsen av Sylvi Listhaug som olje- og energiminister kan styre den politiske debatten inn i en polariserende kulturkrig der vinnerne blir Frp, MDG og Høyre. De rødgrønne partiene og fagbevegelsen blir taperne, sammen med klimakampen og norsk industri, skriver Magnus E. Marsdal i Manifest. Foto: NTB Scanpix
UNNGÅ POLARISERING: Utnevnelsen av Sylvi Listhaug som olje- og energiminister kan styre den politiske debatten inn i en polariserende kulturkrig der vinnerne blir Frp, MDG og Høyre. De rødgrønne partiene og fagbevegelsen blir taperne, sammen med klimakampen og norsk industri, skriver Magnus E. Marsdal i Manifest. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

En sein kveldstime for ikke lenge siden kom jeg i prat med en av Erna Solbergs statsråder som sa omtrent følgende: Dere på venstresida jubler kanskje over at industriarbeiderne på Vestlandet nå løsner fra beinet på Arbeiderpartiet, men på samme måte som dere kanskje ikke vil like det som kommer etter USAs hegemoni i verden, er det ikke sikkert dere vil like det som kommer etter Aps hegemoni blant industriarbeiderne.

Med andre ord: Høyresida har tenkt å kjempe om disse velgerne i Norge, slik Republikanerne lyktes med i Midtvesten og Toryene på Labours hjemmebane i Nord-England.

Utnevnelsen av Sylvi Listhaug som olje- og energiminister kan styre den politiske debatten inn i en polariserende kulturkrig der vinnerne blir Frp, MDG og Høyre. I dette scenarioet blir de rødgrønne partiene og fagbevegelsen taperne, sammen med klimakampen og norsk industri.

Formålet med Listhaugs nye rolle er en stadig sterkere polarisering mellom Frp og MDG. Dette skal fungere som symbol på kampen mellom de praktisk anlagte verdiskaperne på Vestlandet og akademisk anlagte moralister i hovedstaden. Dette tilsvarer kampen mellom biff og «soyaburger», mellom tillit til folk flest og kjøttfri mandag innført med tvang, det vil si kampen mellom den folkelige høyresida og den elitistiske venstresida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer