DEBATT

Valgkampen:

Polariseringskameratene

Venstresidens svartmaling av situasjonen i Norge i forkant av valget virket heldigvis mot sin hensikt.

KRANGLET: Trond Giske og Sylvi Listhaug i debatt i Dagbladets valgbod forut for stortingsvalget. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KRANGLET: Trond Giske og Sylvi Listhaug i debatt i Dagbladets valgbod forut for stortingsvalget. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I 2013 advarte Arbeiderpartiet, SV og Sp velgerne mot skoledød, avisdød, matkrise, slunken kommuneøkonomi, flere togulykker, tilbakeskritt i homokampen, likestilling i revers, robbing av Nord-Norge, helsekrise og et mer brutalt Norge med blåblått styre. Svartmalingen fortsatte i denne valgkampen, samtidig som regjeringspartiene ble beskyldt for polariserende retorikk og at Norge har blitt et kaldere samfunn.

De fire siste årene har satsingen på skole økt, det har ikke vært så mange aviser i Norge siden mellomkrigstiden, kommuneøkonomien blomstrer, det investeres i vei og jernbane, Norge kom nest best ut i Europa på LHBT-rettigheter, flere kvinner jobber heltid og flere barn går i barnehage, Nord-Norge går så bra at de mangler arbeidskraft, helsekøene går ned og Norge ble kåret til verdens lykkeligste land. Ikke at dette roet retorikken under denne valgkampen.

Valgdagen fikk en av Jonas Gahr Støres nærmeste rådgivere, Jonas Bals, spalteplass i Dagbladet på valgdagen for å hevde at den norske modellen er under angrep. Man skulle nesten tro at det var Venezuela neste, der folk bryter seg inn i dyrehager for å spise dyrene av mangel på mat. Men i motsetning til Venezuela, er ikke Norge et sosialistisk fyrtårn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer