KOMMENTARER

Sylvi Listhaug:

Polariseringsministeren

Akkurat nå er statsråd Sylvi Listhaugs «kristne verdier» den største trusselen mot et bredt borgerlig samarbeid.

KRISTEN VALGKAMP: KrF-leder Knut Arild Hareide (t.v.), Tone Wilhelmsen Trøen (H) og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) på Evangeliesenteret i Halden i sommer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KRISTEN VALGKAMP: KrF-leder Knut Arild Hareide (t.v.), Tone Wilhelmsen Trøen (H) og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) på Evangeliesenteret i Halden i sommer. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Fitta er ute med leppa si igjen ser jeg? Du er faen ikke sann.» «Må man bruke hard skyts mot landssvikere som er villige til å spille russisk rulett med land og borgere så må man. Listhaug har helt rett.» «Faen så gale for å si det rett ut. Snakk om drahjelp i valget. Ska vrkelig sprette chamagnen om det ikke går landsvikernes vei i valget.»

Sitatene er et par smakebiter på respons jeg har fått fra lesere de siste par dagene, etter å ha ytret meg om Sylvi Listhaug. Jeg har også fått både positive og konstruktive tilbakemeldinger, men dette er altså helt vanlig. Få er likegyldige til statsråden og mange mener mye veldig sterkt om asyl og innvandring. Listhaug får garantert også kraftig respons av alle valører. Hun må nok like det, for innvandrings- og integreringsministerens retorikk er polariserende i en grad det er nær umulig å forholde seg nøytral til. Slik blir hun både elsket og hatet.

Listhaugs knallharde, daglige utspill den siste tida har ført samarbeidspartienes samarbeidsvilje til frysepunktet. Den famøse kommentaren onsdag om at KrF-leder Knut Arild Hareide «sleiker imamer oppetter ryggen» førte til reaksjoner også internt i Fremskrittspartiet og har fått statsminister Erna Solberg til offentlig å refse statsråden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer