DEBATT

Politi i krise

Det er ikke bare i politiet det har vokst fram en lederelite med en etikk det er grunn til å bekymre seg over.

«SVADA»: Forklaringene kommer som metaforisk svada. Skal vi få snudd politiskuta, sier justisminister Anders Anundsen, er det viktig at vi smører maskineriet.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
«SVADA»: Forklaringene kommer som metaforisk svada. Skal vi få snudd politiskuta, sier justisminister Anders Anundsen, er det viktig at vi smører maskineriet.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det siste halvåret har flere politisjefer kontaktet meg. De vil snakke. Noen sitter i viktige posisjoner. Andre er satt på sidelinja av det nye regimet. Internt fordrevne. Deres erfaring passer ikke inn. Felles for dem er at de snakker ikke samme språk som den nye ledereliten og dens våpendragere som kommer fra advokatfirma, konsulentselskaper og har en executive-lett-master fra BI. Karrierejegerne driver med strategisk styring og corporate governance. De ler på en spesiell måte, beveger seg i dressene sine med en spesiell selvsikkerhet. De snakker om rapporter og resultater. Men de vet ingenting. De mangler profesjonelle og demokratiske verdier. Bak den polerte fasaden er det mørkt.

Det er ikke bare i politiet det har vokst fram en lederelite med en etikk det er grunn til å bekymre seg over. Moderne offentlige organisasjoners ledere er neddopet av tanker om kontroll, standardisering og prestasjoner. Når de snakker om etikk henviser de til at de har vedtatt nye standardverdier og en ny visjon. Tidligere sto det åpenhet, involvering og ansvarlighet i politiets verdigrunnlag. Det er fjernet til fordel for mer selvutslettende utsagn. Jeg viser respekt! Jeg er helhetsorientert! står det nå. Politiets verdier er blitt tomme, bedøvende utrop som kun venter på å bli brukt som kollektive edsavleggelser i interne uniformerte fellesarrangement. Men de er ikke nye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer