Politi mot MC-jakke

I full Hells Angels-uniform delte tidligere TNT-trommis Morten «Diesel» Dahl ut Spellemannprisen i hardrock-klassen. Nå reagerer Trondheims-politiet på at NRK lot Dahl slippe til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er overraskende at NRK går inn i et sånt samarbeid med en kriminell organisasjon, kommenterer kriminalsjef ved Trondheim politikammer, Harald Moholt.

Han ser på bruken av HA-medlemmet Dahl i beste sendetid i prestisjetunge Spellemannprisen, som uheldig.

Kriminelt

- Når Dahl får stille i Hells Angels-drakt, gir det denne organisasjonen anledning til å markedsføre seg. Og det er veldig uheldig utifra et samfunnsmessig synspunkt, mener Moholt.

Siden HA etablerte seg i Trondheim i 92, har politiet brukt store ressurser på MC-klubben. Moholt definerer klubben som et kriminelt miljø.

Sjekker ikke

- Det er faktisk HA-folk som ikke er domfelt, men NRK kan umulig ha skjønt poenget når et medlem får stille i sin uniform i et slikt underholdningsshow. Kanalen bidrar til aksept av miljøet, og det er lite akseptabelt, påpeker Moholt.

NRK tar imidlertid kritikken med stor ro.
- «Diesel» Dahl var invitert av Spellemannkomiteen i egenskap av at han er en gammel heavyrock-trommeslager. Hvordan kleskodene var i anledning showet, har jeg faktisk ikke tenkt over. Vi sjekker jo ikke vandelsattesten til dem vi inviterer, sier prosjektleder Ivar Ragne Jenssen i NRK.

BEHOLDT JAKKA: Hells Angels-medlem Morten «Diesel» Dahl på Spellemannsprisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer