DEBATT

Politi på skråplanet

Kjære politidirektør: Bry deg - si nei til Norsk Narkotikapolitiforening

ROLLEBLANDING: - Sammenblandingen mellom det private foreningsarbeidet i Norsk Narkotikapolitiforening og det faktiske politiarbeidet er tilnærmet total, skriver Bård Standal. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
ROLLEBLANDING: - Sammenblandingen mellom det private foreningsarbeidet i Norsk Narkotikapolitiforening og det faktiske politiarbeidet er tilnærmet total, skriver Bård Standal. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Norsk politi har havnet på det omdømmemessige skråplanet.

De siste dagene har det kommet enda flere riper i omdømmelakken.

Politiet i Bergen, hittil mest kjent for politivold, grov forfølgelse av interne varslere, og generell ledelsesmessig ukultur, har blitt avslørt for å i tillegg drive utstrakt budsjettjuks.

De har valgt å nedprioritere mindre til mellomstore ikke-voldelige narkotikaforbrytelser. I stedet har de brukt ressursene på vold og sedelighet i sin alminnelighet og spesielt på opprullingen av en rett ut grotesk pedofilisak.

Dette ville jo vært en bra prioritering om det ikke hadde vært for at de - for å pynte på statistikken - har løpt rundt den blå steinen ved enden av Torgalmenningen på jakt etter brukere de kan bøtelegge. En jakt som er i strid med Riksadvokatens prioriteringsanvisninger.

Norsk Narkotikapolitiforening, hittil mest kjent å stå bak politiets beste fester (eller «nettverksbygging i en sosial ramme» som de kaller det når de søker om penger fra Politidirektoratet), har på sin side engasjert seg direkte i å misbruke politimakt for å stenge ned enhver kritikk mot seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer