Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Politi på vidotta

Hvis virkelige politifolk er så omtrentlige med etterforskningen som i «Dødelig drift», er hundre og ett ute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først og fremst er manuset i denne thrilleren så fullt av hull at det kunne vært gjennomboret av politiets egne skarpskyttere. Dermed hjelper det lite at Stefan Sauk er stilig, selv med en aparte David Crockett-lue, og at Mikael Persbrandt er kåret til Sveriges mest sexy mann. Han er ikke mye sexy som psykopaten Andreas, hvis besettelse er bestialske drap. Sauk er den hardt plagede, sykemeldte politimannen Göran. Han gir seg i kast med arbeid - sykemelding eller ei - og foretar seg flere ulogiske sprell.

Det står ikke bedre til med de friskmeldte kollegene, der de forvirret prøver å finne morderen. Rolf Börjlind har manus til «Beck»-filmene og en rekke TV-produksjoner bak seg. «Dødelig drift» ter seg mest som en detektime, men selv i godstolen ville de fleste begynne å lure på hvorfor de involverte gjør som de gjør.

Det psykologiske bakteppet, selve drivkraften i dramaet, er ikke godt nok bygget opp her til at det blir troverdig. Litt pretensiøst er det, derimot, og har regissøren latt seg inspirere av «Seven»? Hm.