DEBATT

Rasisme i Norge:

Politi ut mot Bastholm

Jeg skriver dette innlegget fordi jeg, som patruljerende politibetjent i Oslo sentrum, er skremt av MDG-leder Une Bastholms uttalelser.

«SKREMT»: Kronikkforfatteren mener MDG-politikeren Une Bastholms uttalelser til Dagbladet ikke gir et riktig inntrykk av hvordan politiet i Oslo jobber. Her politi ved Jernbanetorget ved en tidligere anledning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«SKREMT»: Kronikkforfatteren mener MDG-politikeren Une Bastholms uttalelser til Dagbladet ikke gir et riktig inntrykk av hvordan politiet i Oslo jobber. Her politi ved Jernbanetorget ved en tidligere anledning. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Onsdag 3. juni ble MDG-leder, Une Bastholm, intervjuet i artikkelen «Skremt av Erna». Saken handlet i hovedsak om Bastholms reaksjon på Solbergs uttalelser i forbindelse med politivolden i USA.

Jeg skriver dette innlegget fordi jeg, som patruljerende politibetjent i Oslo sentrum, er skremt av Bastholms uttalelser.

I intervjuet sier Bastholm blant annet at «også i Norge har vi en diskusjon om etnisk profilering i politiets arbeid. Er det greit å stoppe folk som er mørke i huden langs Akerselva i Oslo og be dem om å legitimere seg oftere enn man ber folk som er hvite i huden om det samme?» spør Bastholm retorisk.

Journalisten følger opp ved å spørre om politiet bør stanse to eldre kvinner like ofte som to unge menn med afrikansk bakgrunn dersom politiet er på jakt etter narkotikaselgere.

Bastholm svarer:

- Ja, jeg mener det. Ber du unge norsk-afrikanere om å legitimere seg oftere, skaper du første- og annenrangsborgere og mistenkeliggjør en minoritets- befolkning på grunn av sin bakgrunn. De skal også kunne bruke byen fritt uten dis- kriminering. Vi kan ikke tillate oss å forskjellsbehandle basert på hudfarge, det er jo heller ikke hensiktsmessig for politiet, som selv jobber mye for å ha bred tillit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer