Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Politianmeld meg, Helge Jordal!

Musikkanmelder lei av å bli kriminalisert.

(Dagbladet.no): - Glenn Erik Haugland. Hvem er nå han, mon tro? Erfaring tilsier at han er en snik som lurte seg inn på en konsert i Korskirken sist søndag kveld. (...) Haugland lurer seg unna å betale de tre hundre kronene som var prisen vi måtte ha av tilhørerne for å gjennomføre dette. Hadde han nå enda hatt såpass stil og respekt for arrangementet at han hadde vist de usikre billettørene i døren et pressekort. Nei, nå hadde en musikkjournalist fra BT funnet ut at han skulle inn!

Slik beskriver Helge Jordal situasjonen da Bergens Tidene-kritiker Glenn Erik Haugland skulle anmelde siste kveld av konsertserien Byks 08. Jordal har vært med på å produsere prosjektet, der overskuddet går til Kirkens Bymisjon.

Fire dager etter at (den positive) anmeldelsen sto på trykk, smelte Jordal til i avisa. Det ble debattinleggkrig, og i går skrev Haugland et innlegg der han oppfordret Jordal om å gå til politianmeldelse.

- Helge Jordal får politianmelde meg. Han kan ikke komme med halvkvedede, viser i offentligheten. Jeg er forbanna, sier musikkanmelder Glenn Erik Haugland til Dagbladet.no.

Han er oppgitt over utsagn han oppfatter som kriminaliserende.

- Jeg kom på helt vanlig måte. Presenterte meg, fikk billett og dett var dett. Så skriver Helge Jordal fire dager senere at jeg har sneket meg inn som en snik, sier Haugland.

Han forteller at det er vanlig at BT-kritikere får gratis inngang på konserter de skal anmelde - og at de selvfølgelig får betalt for jobben de gjør.

- Det er tydelig han er ute etter å kritisere BTs kulturstoff, men jeg det er grenser for hva man skal finne seg i. Jeg mener han burde gå til anmeldelse, hvis han virkelig mener jeg er en tyv, sier Haugland, som synes det er trist at Jordan velger å kritisere BT ved å angripe ham.

Helge Jordal er kritisk til Bergens Tidenes kulturdekning. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
Helge Jordal er kritisk til Bergens Tidenes kulturdekning. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

- Han er veldig aktiv i kulturlivet og veldig respektert. Derfor synes jeg dette er litt ekkelt, sier Haugland.

Helge Jordal mener han har sagt sitt om saken i avisinnleggene i Bergens Tidene.

- Nei, jeg er ferdig med det. Jeg har opplevd så mye fra BT og han får bare holde på. De tillater seg hva som helst, det er mitt poeng. Han har innrømmet at han hadde glemt pressekortet, så nå er jeg ferdig med det. Greit. Ha det godt.

Glenn Erik Haugland får kritikk av Helge Jordal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media