Politiet advarer mot TV-serie

CSI lærer forbrytere å skjule sporene etter seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I seks år har TV-seere kunne følge med på hvordan politietterforskerne i dramaserien «CSI: Crime Scene Investigation» løser kriminalsaker.

Nå advarer politietterforskere i USA mot at TV-serien gir opplæring til kriminelle.

Tidligere denne måneden ble Jermaine «Maniac» McKinney fengslet for drapet på en mor og hennes datter. CSI-fan McKinney gjorde sitt beste for å fjerne alle biologiske spor etter seg. Det er blitt mer og mer vanlig, ifølge drapsetterforskere.

- Folk er blitt mer sofistikerte når det gjelder å sørge for at de ikke etterlater spor på åstedet, sier etterforskningsleder Chuck Morrow til nyhetsbyrået AP.

«Maniac» McKinney brukte blant annet blekemiddel for å bli kvitt blod fra drapsofrene. Det er et triks som flere drapsmenn benytter, ifølge andre politikilder.

- Det er ikke uvanlig at blekemiddel, som ødelegger DNA, benyttes når planlagte drap begås, sier en av senioretterforsker Tammy Klein ved Los Angeles County til AP.

Utdanner og oppmuntrer

Klein og andre eksperter mener at krimserier som CSI og Cold Case gir en rekke nyttige tips til hvordan kriminelle skal fjerne spor etter seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer