Politiet avverget terroristangrep mot «Game of Thrones»-settet

Ville ramme sikkerhetsvakter med bakgrunn i politistyrke.

(Dagbladet): Etter å ha blitt tipset av en informant skal nordirsk politi ha avverget et bombeangrep mot innspillinga av «Game of Thrones» i Belfast.

En republikansk terrorcelle skal ha planlagt å ramme eks-medlemmer av Nord-Irlands tidligere politistyrke, Royal Ulster Constabulary, som jobber som sikkerhetsvakter på tv-seriesettet, skriver Belfast Telegraph.

Deler av den populære tv-serien - som snart kommer med sin femte sesong og lanserte siste trailer i forbindelse med Apple-slippet i går - spilles inn i et studio i Belfast.

Planen skal ha vært å plante en gjødselsbombe i nærheten av cateringområdet der sikkerhetsvaktene spiser lunsj. Planen skal ha blitt avverget for flere måneder siden, men er blitt kjent først nå.

En massiv politiaksjon og synlig høynet sikkerhetsnivå rundt det såkalte Paint Hall Titanic Film Studios skal ha fått terroristene til å droppe planen, ifølge avisa.

Norske Kristofer Hivju er blant dem som har spilt inn scener til «Game of Thrones» i Nord-Irland.

Det er bare uker siden britiske spesialstyrker avdekket at den paramilitære republikanske gruppa Continuity IRA - som aksjonerer for en gjenforening av Irland og Nord-Irland - hadde planer om å ramme nordirske domstoler og politistyrker.