Politiet ba om «Baren»-opptak

Politiet ba TV3 gjentatte ganger om å utlevere opptak fra «Baren».

Både bar-lokalene og leiligheten der virkelighets-serien ble spilt inn var kontinuerlig tv-overvåket. Alle bevegelser ble kringkastet direkte på internett, mens et utdrag ble sendt i daglige tv-sendinger på TV3. Ifølge digitoday.no fattet politiet interesse for TV3s opptak ved flere anledninger.

- Politiet har ringt to ganger og spurt om vi har opptak av ting i baren. De spurte om å få opptak i forbindelse med en sak, der de ville se opptakene fra en hel kveld, sier produsent Styrk Jansen til digitoday.no.

TV3 kunne ikke hjelpe politiet. Det var nemlig ikke alt som skjedde under innspillingen som ble bevart på tape og arkivert.

- Om vi hadde tatt opp alt, så tror jeg ikke det hadde vært noe problem å levere ut opptak. Men vi slapp å ta den avgjørelsen, sier Jansen.

Politiinspektør Martin Smith ved Oslo Politikammer sier det er en ny problemstilling med TV-stasjoner som sender alt materiale ut på nettet.

- Hvis noe er blitt sendt på TV så skal det ikke være så vanskelig å få tilgang til materialet. Men hvordan det forholder seg med sendinger på nettet er vanskelig å si, mener han.

Ifølge Smith pleier tv-selskapene å gi fra seg publisert materiale til politiet. Det stiller seg derimot annerledes med upublisert materiale.