- Politiet behandlet oss som terrorister

Frikjente Rebekah Brooks ektemann om skandale-rettsaken.

BLE FRIKJENT: Tidligere redaktør av tabloidavisene The Sun og nedlagte News of the World, Rebekah Brooks, ble tirsdag formiddag frikjent for anklager mot at hun hadde avlyttet telefoner ulovlig. Nå forteller hennes ektemann, Charlie Brooks, om hvordan tiden under rettsaken har vært for familien. Foto: NTB Scanpix
BLE FRIKJENT: Tidligere redaktør av tabloidavisene The Sun og nedlagte News of the World, Rebekah Brooks, ble tirsdag formiddag frikjent for anklager mot at hun hadde avlyttet telefoner ulovlig. Nå forteller hennes ektemann, Charlie Brooks, om hvordan tiden under rettsaken har vært for familien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag formiddag ble den mye omtalte rettssaken mot blant annet den tidligere redaktøren i The Sun og den nedlagte avisa News of the World, Rebekah Brooks (46), avsluttet.

Mens Brooks ble frikjent på alle punkter, ble Andy Coulson, som også tidligere var redaktør av News of the World, og som har vært statsminister David Camerons kommunikasjonssjef, funnet skyldig i telefonhacking.

Nå forteller Charlie Brooks, Rebekah Brooks ektemann, om hvordan saken har påvirket både ham og hans kone.

- Et helt arbeidsliv er tatt fra henne - Det er nok mye enklere for meg - min karriere er ikke ødelagt på grunn av dette. På den måten er nok dette mer trivielt for meg enn for Rebekah - et helt arbeidsliv er tatt fra henne, på svært urettferdig vis, sier han i et intervju med LBC Radio, ifølge DailyMail.

Charlie Brooks var også tiltalt i rettsaken, men ble frikjent.

- Klokka kvart på fem om morgenen kom 18 politimenn inn kjøkkendøra vår, uten at vi visste noenting. De ransaket huset vårt, babysenga til og med. De behandlet oss som terrorister, og tok oss med til forskjellige politistasjoner, sier han.

Cameron beklaget Selv om ekteparet Brooks ble frikjent, ble altså David Camerons tidligere kommunikasjonssjef dømt, og kan måtte sone i fengsel. Like etter rettsaken beklaget Cameron at han engang ansatte Andy Coulson.

DØMT: Tidligere redaktør i tabloidavisa News of the World, og tidligere kommunikasjonssjef for statsminister David Cameron, Andy Coulson, ble i dag dømt i den mye omtalte telefonavlytningsrettsaken i Storbritannia. Foto: NTB Scanpix
DØMT: Tidligere redaktør i tabloidavisa News of the World, og tidligere kommunikasjonssjef for statsminister David Cameron, Andy Coulson, ble i dag dømt i den mye omtalte telefonavlytningsrettsaken i Storbritannia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er veldig lei meg for at jeg ansatte ham. Det var en feil avgjørelse, sa han da ifølge BBC.

Ekteparet Brooks bor rett ved siden av statsministerparet, og Charlie Brooks er også en tidligere skolekamerat av Cameron.

- Vi ser hverandre åpenbart ikke om dagen. Det er hans avgjørelse. Jeg klandrer ham egentlig ikke for det. Han har en jobb å gjøre, og hvis hans rådgivere sier at det bør være en distanse mellom ham og oss om dagen, så holder jeg ikke det mot ham. Sånn er livet, sier han.

LETTET: Ekteparet Brooks ble frikjent på alle punkter. Foto: NTB Scanpix
LETTET: Ekteparet Brooks ble frikjent på alle punkter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer