Politiet brukte tyven til å fakke makkeren

Stjålet Picasso funnet i perfekt stand.

(Dagbladet.no): De to maleriene som ble stjålet fra kunstmuseet i São Paulo før jul, blant annet en Picasso, er nå funnet. To kjenninger av politiet ble ifølge Reuters fengslet i forbindelse med kunsttyveriet som ble utført på tre minutter.

Politiet fengslet først én mann, og brukte ham så til å lede dem til hans kriminelle partner, som ble varetektsfengslet i går.

Bildene ble ifølge den brasilianske avisa O Globo funnet i tipp topp stand i utkanten av São Paulo. Avisa mener de er verdt 120 millioner brasilianske real, eller 372 millioner norske kroner, mens Reuters setter en dollarverdi som tilsvarer 305 millioner norske kroner.

- Det er opplagt at disse to ikke begikk tyveriet for å beholde bildene selv. Fokuset blir nå å finne ut hvem som bestilte tyveriet og hvor bildene var på vei, sier politisjef Mauricio Freire ifølge nyhetsbyrået.

Picasso-portrettet er fra 1904 og regnes som det siste viktige i hans blå periode. Det andre maleriet, «O Lavrador de Cafe» av den brasilianske kunstneren Candido Portinari, er et av Brasil mest kjente malerier.

Flere ting gikk feil i museet Masp da maleriene ble stjålet natt til 20. desember:

Alarmen var ikke på, og vakten var i en annen etasje i de tre skjebnesvangre minuttene. Nå sover vedkommende mest sannsynlig bedre om nettene.

Les: Dagbladet.no/kunst

NÅ VOKTES DE VEL: Politimenn vokter de hjemkomne maleriene av Picasso og Portinari som ble stjålet natt til 20. desember. To menn ble i går arrestert for tyveriet. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
NÅ VOKTES DE VEL: Politimenn vokter de hjemkomne maleriene av Picasso og Portinari som ble stjålet natt til 20. desember. To menn ble i går arrestert for tyveriet. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
SENTRALT I SAMLINGEN: Pablo Picasso malte dette portrettet av Suzanne Bloch i 1904. Det er ett av de viktigste verkene i Masp i São Paulo, og er nå funnet etter at det <a href=\'http://www.dagbladet.no/kultur/2007/12/21/521920.html\'>ble stjålet</A> før jul.
FUNNET UTEN SKADER: «O Lavrador de Cafe» av Candido Portinari er ifølge <a href=\'http://oglobo.globo.com/cultura/mat/2008/01/08/policia_recupera_obras_roubadas_do_masp-327930319.asp\'>O Globo</A> ett av Brasils mest populære malerier.