Politiet brukte tyven til å fakke makkeren

Stjålet Picasso funnet i perfekt stand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De to maleriene som ble stjålet fra kunstmuseet i São Paulo før jul, blant annet en Picasso, er nå funnet. To kjenninger av politiet ble ifølge Reuters fengslet i forbindelse med kunsttyveriet som ble utført på tre minutter.

Politiet fengslet først én mann, og brukte ham så til å lede dem til hans kriminelle partner, som ble varetektsfengslet i går.

Bildene ble ifølge den brasilianske avisa O Globo funnet i tipp topp stand i utkanten av São Paulo. Avisa mener de er verdt 120 millioner brasilianske real, eller 372 millioner norske kroner, mens Reuters setter en dollarverdi som tilsvarer 305 millioner norske kroner.

- Det er opplagt at disse to ikke begikk tyveriet for å beholde bildene selv. Fokuset blir nå å finne ut hvem som bestilte tyveriet og hvor bildene var på vei, sier politisjef Mauricio Freire ifølge nyhetsbyrået.

Picasso-portrettet er fra 1904 og regnes som det siste viktige i hans blå periode. Det andre maleriet, «O Lavrador de Cafe» av den brasilianske kunstneren Candido Portinari, er et av Brasil mest kjente malerier.

Flere ting gikk feil i museet Masp da maleriene ble stjålet natt til 20. desember:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer