Kadetten

- Politiet bryter loven

Politiet pågrep 128 personer med narkotika på festival. Men de brøt selv norsk lov ved å gjøre det, sier jusprofessor.

KADETTEN: Politiets tilstedeværelse på musikkfesten Kadetten i Sandvika er ulovlig, mener jusprofessor. Foto: Kadetten
KADETTEN: Politiets tilstedeværelse på musikkfesten Kadetten i Sandvika er ulovlig, mener jusprofessor. Foto: Kadetten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag og onsdag ble totalt 128 eller personer pågrepet for bruk, besittelse og salg av narkotika under Kadetten-festivalen utenfor Oslo.

Festivalen har trukket rundt 10 000 personer, og ifølge Oddvar Solheim, som har vært ansvarlig for politiets beredskap under festivalen, var det onsdag 6-7 voldshendelser av mindre art inne på festivalområdet.

- Jeg har vært på mange arrangementer som politi og jeg har aldri møtt så mange hyggelige folk som sa at de satte pris på at politiet var til stede. Vi må passe på at ikke de få uheldige hendelsene ødelegger helhetsinntrykket av festivalen og ungdommene som var der, sier han til Dagbladet torsdag morgen.

Politiet bryter loven

Politiet opplyste i forkant om at de kom til å være til stede på festivalen, primært for å forebygge bruk og omsetning av narkotika.

- Både uniformert og sivilt politi og narkotikahunder vil patruljere området. I fjor gjorde vi flere beslag, skriver Oslo politidistrikt i innlegget.

Problemet er bare at politiets tilstedeværelse på festivalen bryter med norsk lov, mener Hans Fredrik Marthinussen, jusprofessor ved Universitetet i Bergen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer