DEBATT

Debatt: Politireformen

Politiet er blitt mer synlig

Nærpolitireformen skal flytte  politiet fra kontoret og ut i gatene blant folk. Det gir mer trygghet for deg og meg. 

I GATENE: Nærpolitireformen vil gi flere politifolk i gatene, skriver artikkelforfatterne. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
I GATENE: Nærpolitireformen vil gi flere politifolk i gatene, skriver artikkelforfatterne. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Senterpartiet hevder at sammenslåing av lensmannskontor gir mindre politi. Påstanden har ikke rot i virkeligheten. Politireformen er en viktig og helt nødvendig reform som ikke bør bli gjenstand for politisk spill fra Trygve Slagsvold Vedum.

Et bredt flertall på Stortinget vedtok en reform av politiet med god grunn. Norsk politi ble gjennomanalysert etter tragedien en julidag i 2011. Konklusjonen i Politianalysen og Gjørv-kommisjonen var kort og godt at vi trengte et nytt politi, og en ny organisering som skulle takle mer komplisert kriminalitet. Stoltenberg styrte landet i åtte år med rent flertall, resultatet var et politi som ikke kunne garantere for vår sikkerhet.

Vi er fremdeles i startfasen med politireformen, men allerede nå tikker resultatene inn. Flere distrikter har slått sammen lensmannskontorer, og resultatene er gjennomgående gode. Lensmannen i Malvik kommune kan rapportere om at det aldri har vært mer synlig politi i gatene etter at lensmannskontoret ble flyttet til Værnes. Ordføreren i Sørfold i Nordland sier at politiet ble bedre og mer synlig etter at lensmannskontoret ble lagt ned. Politistasjonssjefen i Sandnes sier han selv har sittet alene på et lensmannskontor i Bjerkreim, og at dette ikke var særlig funksjonelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer