Politiet etterforsker råkjøring under «Top Gear»-innspilling. Målt i 244 kilometer i timen

Skal ha råkjørt langs Atlanterhavsveien.

KJENT ANSIKT: Skuespilleren Matt LeBlanc, best kjent fra "Friends," er Top Gears ansikt utad. Men BBC sier at LeBlanc ikke var sammen med produksjonen da målingen ble gjort.
KJENT ANSIKT: Skuespilleren Matt LeBlanc, best kjent fra "Friends," er Top Gears ansikt utad. Men BBC sier at LeBlanc ikke var sammen med produksjonen da målingen ble gjort. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det populære TV-programmet «Top Gear» gjør opptak i Norge.

Onsdag kveld ble det gjort fartsmålinger som indikerer at biler tilhørende produksjonen kjørte i over 200 kilometer i timen i Atlanterhavstunnelen og på Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal, melder TV 2.

En måling inne i tunnelen viser en hastighet på 244 kilometer i timen. Mens den andre målingen viser mellom 170 og 180 kilometer i timen på Atlanterhavsveien.

Begge målingene er gjort mens teamet bak tv-programmet gjorde opptak på stedet, ifølge TV2.

Meldte fra

Statens vegvesen hadde gitt Top Gear gitt tillatelse til å stenge av veien i perioder på visse strekninger. I tillegg hadde politiet gitt tillatelse til å overskride fartsgrensene i området.

«Top Gear» hadde fått tillatelse til å kjøre i maks 140 kilometer i timen av politiet. Nå er tillatelsen tilbakekalt, og saken etterforskes av politiet.

Det var Statens vegvesen i Møre og Romsdal som meldte fra til politiet om fartsmålingene. Vegvesenet overvåker trafikken gjennom såkalte induktive sløyfer, som er sensorer som ligger fast i veibanen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer