Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Politiet: Har funnet 100 forsvunnede gjenstander som tilhørte John Lennon

Tysk politi fikk tips av auksjonshus.

DAGBØKER: En mann skal ifølge politiet i Berlin ha stjålet disse tre John Lennon-dagbøkene fra 1975, 1979 og 1980. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DAGBØKER: En mann skal ifølge politiet i Berlin ha stjålet disse tre John Lennon-dagbøkene fra 1975, 1979 og 1980. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Berlin har beslaglagt det som i dag anses som svært eksklusive kulturskatter.

Mandag arresterte politiet i Tysklands hovedstad en mann, mistenkt for å blant annet ha stjålet tre dagbøker og briller som tilhørte Beatles-legenden John Lennon, skriver Reuters.

BRILLER: Disse skal tilhøre John Lennon og ble funnet sammen med dagbøkene, ifølge tysk politi. Foto: Reuters / NTB Scanpix
BRILLER: Disse skal tilhøre John Lennon og ble funnet sammen med dagbøkene, ifølge tysk politi. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Fikk tips

Nyhetsbyrået AP skriver at de har beslaglagt om lag 100 gjenstander som tilhørte Lennon.

Reuters skriver at politiet fikk tips av et auksjonshus som verdsatte gjenstandene til den nette summen av 30 millioner kroner.

Én av dagbøkene som ble funnet, er den siste Lennon skrev i, før han ble skutt og drept i New York 8. desember 1980.

Det er Lennons enke Yoko One (83) som skal ha eid gjenstandene, og som politiet tror ble stjålet fra henne i 2006.

Mistenker sjåfør

Politiet mistenker at gjenstandene ble stjålet av Onos tidligere sjåfør, som skal ha tatt de med til Tyrkia, før de seinere ble brakt til Berlin i 2013 eller 2014. Politiet opplyste at de har enda en mistenkt i saken, som bor i Tyrkia.

På en pressekonferanse mandag presenterte politiet i Berlin funnene. I tillegg til briller og dagbøker, har politiet blant annet funnet en rekke dokumenter med Lennons navn, musikkpriser og sigaretter. Gjenstandene ble funnet i den pågrepne mannens hus i Berlin.

Stor verdi for enka

På spørsmål om politiet tror Ono lånte ut eiendelene, svarer de følgende:

- Spesielt dagbøkene ble av Yoko Ono behandlet som noe hellig. Og ideen om at hun ville ha gitt bort tre originale dagbøker, spesielt den som slutter den dagen Lennon dør, mener vi kan utelukkes, sier Michael von Hagen, politibetjent i Berlin-politiet til Reuters.

Etterforskere fløy til New York for å treffe Yoko One for å verifisere noen av de stjålne gjenstandene.

- Hun var følelsesmessig berørt og vi la merke til hvor mye disse tingene betyr for henne og hvor glad hun ble når hun får dem tilbake, sier etterforsker Susann Wettley til nyhetsbyrået AP.

De opplyste videre på pressekonferansen at de skal ha funnet en av brillene og en kvittering i Lennons navn skjult i bagasjen til den mistenktes bil.

John Lennon og Yoko Ono var gift fra 1969 til Lennon døde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!