Politiet har kriseplaner klare før operaåpningen

Konger og dronninger, fire regjeringssjefer og verdens største oljeselskap på gjestelista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det foreligger ifølge politiet ingen konkrete terrortrusler eller andre spesielt bekymringsverdige opplysninger i forkant av lørdagens store åpning av operaen i Bjørvika.

Men VIP-gjestelista i seg selv og det internasjonale fokuset på Norges nye praktbygg gjør at et massivt synlig politioppbud og en rekke andre skjulte sikkerhetstiltak vil være på plass i kveld.

Et kobbel av bevæpnede livvakter og den terrortrente Beredskapstroppen er trolig en del av det omfattende sikkerhetspplegget.

- Dette er gjester på et nivå som generelt medfører en del tiltak, samtidig som vi ser at manges øyne er rettet mot denne åpningen, sier politiinspektør Johan Fredriksen til Dagbladet.no.

Han er leder for Fellesoperativ seksjon ved Oslo politidistrikt og har ansvaret for helheten til sikkerhetstiltakene.

- Kjent med bygget

- Operaåpningen er et enkeltstående tilfelle som er vanskelig å sammenligne med noe annet. Politiets tilnærming skjer ut fra en totalvurdering av trusselbildet i Norge, etterretningsopplysninger og de utfordringer som følger av objektets plassering og deltagernes posisjoner, sier Fredriksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.