Politiet har opprettet Facebook-patrulje

Skal ta dem som driver med hets på sosiale medier.

BLÅLYS PÅ NETTET: Politiet har opprettet en egen Facebook-patrulje for å få has på netthat. Foto: Anita Arntzen/ Dagbladet
BLÅLYS PÅ NETTET: Politiet har opprettet en egen Facebook-patrulje for å få has på netthat. Foto: Anita Arntzen/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet har opprettet en egen Facebook-patrulje for å forebygge og stanse netthets på sosiale medier. Dette er en del av politiets opptrappende jakt på nett-troll.

Politioverbetjent Yngvar Johnsen i Kripos sier terroren i Paris og flyktningekrisa bidrar til å forsterke netthetsen i Norge. 

- Diskusjonen på nettet bærer preg av krasse og tydelige meninger, og at det er veldig mange som har sterke ytringer der ute, sier han til NRK Nyhetsmorgen. 

Nå har Kripos opprettet en egen Facebook-patrulje, som har byttet ut batong og håndjern med mus og tastatur.

Patruljen skal vise det norske nettfolk at politiet ser deg også mens du sitter hjemme bak skrivepulten, og demonstrere en nulltoleranse mot hatefulle ytringer på Internett og sosiale medier. 

I fjor fikk Kripos inn 227 meldinger om hatefulle ytringer på nett, og forholdene som Kripos' nye Facebook-patrulje skal avdekke kan straffes med 3 år i fengsel. 

- Vi har opprettet denne Facebook-sida der vi ønsker å være synlige tilstede på Internett, for å komme i kontakt med publikum og ta litt plass på den Internett-arenaen der.Forskere sier til NRK at betente politiske situasjoner, slik de vi opplever i disse dager, bidrar til økende polarisering og hets på nett. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer