DEBATT

Debatt: Nærpolitireformen

Politiet har vært tilpasset en annen tid og et annet kriminalitetsbilde

Mange i politiet deler ambisjonene om et politi med mer moderne arbeidsmåter og sterkere kompetansemiljøer.

EN ANNEN TID: Endringene kommer fordi det var en bred erkjennelse av at politiet har vært tilpasset en annen tid og et annet kriminalitetsbilde, skriver justisministeren om nærpolitirefromen.
  Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
EN ANNEN TID: Endringene kommer fordi det var en bred erkjennelse av at politiet har vært tilpasset en annen tid og et annet kriminalitetsbilde, skriver justisministeren om nærpolitirefromen.   Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Det kan ikke lenger herske noen tvil om at reformen blir tredd ned over hodet på de ansatte i politiet,» skriver Dagbladet i sin leder 23. februar. Det er feil.

Det har hele tiden vært et klart ønske fra politifolk om politireform. Nærpolitireformen er blitt til gjennom samarbeid med Politiets Fellesforbund og andre fagforeninger.

Når vi gjennomgår store endringer som politireformen, må vi lytte til politifolkene. Justis- og beredskapsdepartementet har derfor bestilt en evaluering av nærpolitiformen fra Difi. Vi ønsker å lære og bli bedre.

Vi er opptatt av å få konstruktive råd som kan bidra til å forbedre gjennomføringen av reformen, som baserer seg på dialog, ikke tvang. Politiet selv ønsker endring.

Mange i politiet deler ambisjonene om et politi med mer moderne arbeidsmåter og sterkere kompetansemiljøer. Det er jeg glad for.

Videre skriver Dagbladet: «Vi vil få et mer spisset politi med flere bilpatruljer, men også økt utrygghet i mange samfunn. Det er tegn på en reform i ubalanse.»

Målet med reformen er bedre polititjenester. Endringene kommer fordi det var en bred erkjennelse av at politiet har vært tilpasset en annen tid og et annet kriminalitetsbilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer