FEST PÅ BISLETT: Startskuddet for festivalsommeren i Oslo løsner i dag med Findings Festival. Første utgave ble arrangert i august i fjor. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
FEST PÅ BISLETT: Startskuddet for festivalsommeren i Oslo løsner i dag med Findings Festival. Første utgave ble arrangert i august i fjor. Foto: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer

Politiet øker bemanningen før helgas Findings Festival

Festivalen strammer opp for å unngå fjorårets køkaos. Politiet øker bemanningen for å unngå bråk.

(Dagbladet): I dag, for andre år på rad, åpner dørene til elektronikafestivalen Findings Festival på Bislett.

NRK meldte i fjor at festivalen fikk kjeft for logistikken under arrangementet.

Enkelte festivaldeltakere var misfornøyde med hvordan Findings hadde taklet køproblematikken, og det ble rapportert om lang ventetid gjennom inngangen, til toalett og bar.

Lover mindre kø i år Martin Nielsen i Live Nation, som arrangerer Findings Festival, forsikrer publikum om at det blir bedre i år.

- Vi har fått stengt av halve Bislett-gata for å få to separate køsystemer. I år har vi også langt flere toaletter enn i fjor, slik at publikum kan gå så mye på do som de vil, sier Nielsen.

Istedet for kortterminaler og kontanter, har Findings tatt i bruk Cashless i barene - et system der du fyller penger på et kort og legger rett på en leser for betaling.

Andre norske festivaler, som Hovefestivalen, har også benyttet systemet.

- Problemet i fjor var ikke barene selv, men heller at det tok så lang tid å betale. I tillegg til å innføre dette betalingssystemet i år, er barene blitt mellom 25 og 30 prosent større.

Stiller mannssterke Findings-festivalen kickstarter sommerens festivalssommer, og programmet fikk terningkast fire av Dagbladets musikkredaksjon.

Nielsen mener å huske at det i fjor var store bekymringer rundt narkotikabruk på festivalområdet, men at det ikke var et problem.

En snakkis under fjorårets festival var narkotikamisbruk på festivalområdet, men Nielsen erindrer ikke at noen ble tatt.

- Vi har ikke lov til å gå igjennom lommene til folk, men vi sjekker vesker og utfører kroppsvisitasjon, slik det gjøres på andre arrangementer. Personale vil også gå rundt og passe på at ingen er høye, og ikke minst overberuset på alkohol, sier han.

Nielsen sier Findings stiller mannsterke både med sikkerhetsvakter og politi.

Økt politiberedskap Ifølge Tore Soldal, stasjonssjef ved politiet i Oslo, kom det flere rapporter inn i fjor fra misfornøyde politimenn grunnet narkotikamisbruk og bråk.

- Tilbakemeldingene vi fikk tydet på at det var mye mer enn det burde være under fjorårets festival, sier han.

På grunn av dette har politiet økt tilstedeværelsen deres med uniformerte og sivile tjenestefolk i år. Han understreker samtidig at arrangøren sitter med hovedansvar for vakthold, men at politiet selv har pålagt festivalen et minimumskrav.

Festivalen må betale for et antall politimenn selv, samtidig som politiet har egne folk som ser etter narkotika, tyverier og lignende.

- Sikkerheten i år blir adskillig bedre enn i fjor, sier han.

TILBAKE TIL STADION: I år som i fjor arrangeres Findings Festival midt i Oslo på Bislett Stadion. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TILBAKE TIL STADION: I år som i fjor arrangeres Findings Festival midt i Oslo på Bislett Stadion. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer