Politiet skal etterforske Hove-konkurs

Vil finne ut om Toffen & co. brøt loven.

SKAL ETTERFORSKES: Morten Sandberg og Toffen Gunnufsen må finne seg i at Hove-konkursen blir gjenstand for politiets granskning. 
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
SKAL ETTERFORSKES: Morten Sandberg og Toffen Gunnufsen må finne seg i at Hove-konkursen blir gjenstand for politiets granskning. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .Vis mer

|||(Dagbladet.no): For knappe to uker siden oversendte borevisor etter Hove-konkursen sin rapport til politiet. Her ble flere potensielt straffbare forhold avdekket. Hove-styret har ifølge rapporten drevet videre på tross av en reell negativ egenkapital, brutt regler i aksjeloven og artistskatteloven, samt drevet festivalen på kreditorers regning.

Nå har politiet bestemt seg for å etterforske saken.

- Vi er i en vurderingsfase nå, i forhold til hvordan vi skal legge opp etterforskningen, sier politispesialist Gjert Erik Karlsen i økonomigruppa i Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Nyhet for advokaten
Han ønsker ikke å kommentere noe videre i forhold til hva som blir neste skritt, og hvordan politiet skal legge opp etterforskningen.

Advokat Lars Berge Andersen, som representerer Hovefestivalen, sier en etterforskning kommer som en nyhet for ham.

- Nå får vi bare svare på de spørsmålene som kommer, sier Andersen.

Han mener saken koker ned til tidspunktet Hove var insolvent.

- Konkursboet mener festivalen burde ha erklært seg insolvent på et tidligere tidspunkt. Det er vi ikke enige i, sier advokaten.

17 mill. i gjeld
I revisorrapporten anslås gjelden etter Hovefestivalen AS til å være i underkant av 17 millioner kroner, fordelt på 77 kreditorer.

Bobestyrer konkluderte også i sin innberetning at det er grunnlag for å sette Hove-styret i konkurskarantene, noe som innebærer at de ikke får starte nye firmaer.

Hove går som planlagt i år, etter at britiske Melvin Benn startet et helt nytt selskap, kalt Hove Republic, for å drive festivalen videre,
uavhengig av konkursboet. Tidligere Hove-styreleder Morten Sandberg er styremedlem og daglig leder i dette selskapet.

Toffen Gunnufsen booker artister og sitter også i styret.