EKSTRA SIKKERHET: Det blir skjerpa trygghetstiltak når Hans Rotmo og Vømølgutan går på scenen under Steinkjerfestivalen ikveld. Foto: Dagbladet
EKSTRA SIKKERHET: Det blir skjerpa trygghetstiltak når Hans Rotmo og Vømølgutan går på scenen under Steinkjerfestivalen ikveld. Foto: DagbladetVis mer

Politiet skjerper sikkerheten før Hans Rotmo-konsert

- Vi tar høyde for at noen skal føle for å uttrykke seg på en eller annen måte, sier festivalsjefen.

(Dagbladet): Steinkjerfestivalen skjerper sikkerheten når Hans Rotmo og Vømmølgutan går på scenen ikveld. 

Rotmo vakte i mai stor oppsikt med sine kommentarer om muslimer og innvandring. 

- Muslimene er en miljøforurensning i Europa. De forurenser på samme vis som vi nordmenn gjorde da vi innvandret USA og stjal Indianer-land, sa Rotmo da til Trønder-Avisa. 

Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) vraket Rotmo fra bedriftens interne sommerfest like etter uttalelsene, og Rotmo måtte tåle skarp kritikk i media

Ekstra trygghetstiltak Rotmo har siden sagt at han angrer på sine formuleringer, men likevel har festivalsjef ved Steinkjerfestivalen, Svein Bjørge, skjerpa sikkerheten før kveldens konsert.

- Vi har oppgradert sikkerheten. Vi har noen flere vektere og noe mer fokus på sikkerhet under akkurat den konserten, men vi føler at vi har veldig god kontroll, sier Bjørge til NRK Kulturnytt.

Skjerpa sikkerhet til tross - Bjørge forventer ikke truende atferd rettet mot Rotmo under kveldens konsert. 

- Vi tar høyde for at noen skal føle for å uttrykke seg på en eller annen måte, men jeg tror Steinkjerfestivalen har et publikum som ikke kommer for å lage bråk, sier festivalsjefen. 

Politiet: - Har satt igang tiltak Også politiet i Steinkjer er på alerten i forkant av kveldens konsert, sier politistasjonssjef Snorre Haugdal.

- Vi har vurdert situasjonen, og satt igang tiltak, uten at jeg vil gå nærmere inn på hva det er, sier han til Kulturnytt.

Hans Rotmo ønsker ikke å kommentere saken.