Politiet stanset Gabrielles hemmelige videoinnspilling

Stjeler bil og sprit i ny musikkvideo.

(Dagbladet): Gabrielle Leithaug (28) er klar med musikkvideoen til singelen «Regn fra blå himmel», den første smakebiten fra et album som kommer til høsten.

Den er spilt inn på Coney Island i New York, like etter at orkanen «Sandy» hadde herjet i fjor. De voldsomme naturkreftene hadde satt sine spor, noe som også gjorde sitt utslag i videoen.

- Jeg hadde med meg en regissør som skulle filme en dokumentarisk «behind the scenes» mens jeg var i New York, og ville gjøre en video til sangen mens vi var der borte. Jeg hadde lyst til å skape noe jeg ikke hadde gjort før, få fram en følelse som folk ikke umiddelbart kjenner når de hører låten. Jeg hadde lyst på en dyster video som kunne skildre en slags søken etter noe, sier Gabrielle til Dagbladet.

Stjeler sprit og bil I videoen gjør Gabrielles karakter opprør - bryter seg inn i skolebusser, stjeler en bil og whiskey fra ei spritsjappe, og tenner på en teddybjørn på stranda - sammen med en annen jente.

- Den handler om at du gjør opprør, uten at du vet hvorfor. Du er bare lei. Vi begynte med en gang å tenke sånn som mange unge mennesker lever. Når du går på ungdomsskolen, i den perioden hvor du ikke vet om du er voksen eller barn. Jeg tror også det kan gjelde mange voksne.

-  Hvor personlig har videoen blitt? Kjenner du deg igjen i det jentene gjør?

-  Ja, jeg kjenner meg igjen i den fortvilelsen som man kan oppleve. Jeg har snakket med mange venner om det. Videoen skildrer ungdomsopprør. Jeg har selvfølgelig hatt det selv. Ikke at jeg har hatt ranet en spritsjappe og stjålet en bil, men jeg vet om folk som har gjort slike ting og gått veldig langt for å få oppmerksomhet.

Da Gabrielle tente på bamsen midt på stranda på Coney Island, fikk hun besøk av lovens lange arm.

- Mens vi gjorde det så kom purken bak oss, og ba oss om å stikke derfra. Så da skyndet vi oss å slukke brannen og så lusket vi videre. Vi turte ikke ha med i videoen at politiet kom, forteller artisten.

Ingen tillatelse - Da du spilte inn «Ring Meg»-videoen i London ble dere kastet av en buss fordi dere ikke hadde tillatelse til å spille inn musikkvideo. Hadde du tillatelse denne gangen?

- Neida, sier hun og smiler.

- Alle stedene vi gikk fikk vi veldig mye nei helt til vi fikk ja. Vi sa til folk at vi jobbet med et skoleprosjekt. Vi kunne ikke si vi var fra utlandet og spilte inn musikkvideo i tilfelle politiet kom.

- Du har det med å hisse på deg lokalbefolkningen?

- He-he. Neida, vi så dem på lang avstand. De sa bare at vi skulle slukke ilden. Vi visste jo at det ikke var lov til å brenne noe der.

«Den tunge tiden»
- Teksten handler om å ta et oppgjør med musikkbransjen. Du har sagt at du synes det er fokus på alt annet enn musikk i bransjen. Hva mener du det er fokus på?

- Det er fokus på den «tunge tiden» og på å få klikk. Det er sjelden tittelen er «ny låt fra Gabrielle». Alt handler om at den og den er sammen med den. Den og den er ikke lenger sammen med den. «Gabrielle har vært syk». Hvis du har hatt en forkjølelse så blir det til at du er «slått ut av virus».

- Men du var jo veldig syk i fjor?

- Jeg vet det. Jeg var jo dårlig. Men det er kjempelenge siden. Da jeg slapp låten ble det fokus på at jeg var syk for et år siden, ikke på låten. Hvem bryr seg om at noen har vært syk eller at ditt har vært på date med datt. Det er musikken som skal snakke. Alt annet er irrelevant.

Les et større intervju med Gabrielle i dagens Inne & ute-magasin i Dagbladet.