Politiet tilkalt til Dina-feiring

BODØ (Dagbladet): Da besetningen fra filmen «Jeg er Dina» skulle markere slutten på Kjerringøy-oppholdet, gikk feiringen såpass vilt for seg at politiet måtte tilkalles.

To skuespillere skal ha opptrådt så beruset i Bodø at regissør Bornedal erklærte dem uønsket på avslutningsfesten som skulle arrangeres i Oslo seks dager seinere for alle som deltok i filmproduksjonen.

Den aktuelle søndagen for drøye to uker siden - 17. juni - ble Dina-filmens siste store scene spilt inn på Kjerringøy utenfor Bodø. For et flertall av skuespillerstaben var jobben gjort.

Samme kveld samlet de involverte seg på Rainbow Nordlys Hotel i Bodø sentrum.

Alle sentrale aktører, med unntak av Gérard Dépardieu, skal ha deltatt i festlighetene, som etter hvert utartet kraftig.

Politibetjent Johnny Pettersen, operatør ved Bodø politistasjon i går kveld, bekrefter at politiet har loggført en utrykning til hotellet:

- Vi fikk melding fra hotellbetjeningen klokka 03.27 den aktuelle natta. Vår patrulje ankom 12 minutter seinere. De rapporterte at 10- 15 personer oppholdt seg på hotelltaket. Det viste seg at festdeltakerne var skuespillere som var gjester ved hotellet, sier Pettersen.

Av politiloggen framgår det ikke hvordan politiets utrykning forløp, utover at patruljen gikk inn og kontaktet betjeningen. Trolig har vektere som allerede var på plass, vært oppe på taket av hotellet og hentet ned de festglade skuespillerne.

Skjelt ut

Filmens danske regissør Ole Bornedal skal ha vært på hotellet uten å delta i festlighetene.

I ettertid skal han ha skjelt ut to av skuespillerne - og erklært dem uønsket på Hovedøya, der den offisielle avslutningen fant sted seks dager seinere - med 100 gjester til stede.

Dina-filmens norske produsent, Aksel Helgeland, var ikke selv til stede i Bodø den aktuelle søndagen. Men han bekrefter episoden.

- Dette var en spontanreaksjon fra Bornedal, og han formidlet via meg at skuespillerne var uønsket til Hovedøya. Men etter hva jeg forstår tok Bornedal selv kontakt med skuespillerne kort etter - og skværet opp. Dermed var saken er ute av verden, sier Helgeland.

- Hvorfor reagerte Bornedal?

- Det kan ha oppstått en uheldig episode den aktuelle natta. Innspillingstida for øvrig har vært preget av harmoni.

- De to skuespillerne deltok ikke på avslutningsfesten. Hvorfor?

- Var velkomne

- Den ene var, så vidt jeg vet, opptatt med arbeidsoppdrag. For den andres vedkommende vet jeg ikke. Sankthansaften er det ikke uvanlig at folk har private avtaler. Men begge var velkomne, sier Helgeland.

Dagbladet har vært i kontakt med den ene skuespilleren. Vedkommende viser til kontrakten hvor det heter at man ikke kan uttale seg om innspillinga. For øvrig håper vedkommende at denne episoden går i glemmeboka.

FERDIG: Etter siste innspillingsdag av "Jeg er Dina" på Kjerringøy var det fest for alle på Rainbow Hotel Nordlys i Bodø. Her fra en scene med Dina og gårdsgutten Thomas.Foto: BJØRN ERIK RYGG LUNDE