DEBATT

Debatt: Alkohol og russefeiring

Politiet tolker ikke Alkoholloven, det gjør Helsedirektoratet

Politiet kan sette vilkår, men de retter seg mot ro og orden og har ikke noe med skjenkebevilling å gjøre.

TIL STEDE: Politiet patruljerer på Tryvann i Oslo i forbindelse med et russetreff. Men Politidirektoratet har ikke anledning til å tolke alkoholloven, og har derfor heller ikke gjort det, skriver artikkelforfatteren. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TIL STEDE: Politiet patruljerer på Tryvann i Oslo i forbindelse med et russetreff. Men Politidirektoratet har ikke anledning til å tolke alkoholloven, og har derfor heller ikke gjort det, skriver artikkelforfatteren. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dagbladet har de siste dagene omtalt alkohol og russefeiring på en måte som er egnet til forvirring om hvem som bestemmer.

Vi ser derfor behovet for å komme med følgende klargjøring: Helsedirektoratet har ansvaret for å tolke Alkoholloven. De har nå sagt klart ifra om at russearrangementer krever skjenkebevilling. Da er det kommunenes oppgave å håndheve deres tolkning.

Kommunene har ansvar for å gi skjenkebevilling eller nekte bevilling, men kommunene har ikke adgang til å vurdere at bevillingspliktige arrangementer ikke skal ha bevilling. Helsedirektoratet sendte 16. februar brev til alle landets kommune om tolking av loven. Politidirektoratet viderebrakte Helsedirektoratets lovtolking til landets politidistrikter 3. mars. Der forutsetter vi at politiet selvsagt forholder seg til Helsedirektoratets tolkning. Politidirektoratet har ikke anledning til å tolke alkoholloven, og har derfor heller ikke gjort det.

Politiet forutsetter at arrangøren sikrer at alle vilkår som settes for et arrangement oppfylles. Politiet kan også sette slike vilkår, men de retter seg mot ro og orden og har ikke noe med skjenkebevilling å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer