LEDER

Hovedleder: narkotika og politiet i Bergen

Politiet trenger ikke tape «krigen mot narkotika» på en så spektakulært dårlig måte

Et dysfunksjonelt politi.

FIKK VARSEL: Politimester Kåre Songstad i Vest politidistrikt. Foto: NTB Scanpix
FIKK VARSEL: Politimester Kåre Songstad i Vest politidistrikt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Ledelsen ved politiet i Bergen har ifølge VG pålagt mannskaper å ikke gripe inn mot personer som mistenkes for grove narkotikaforbrytelser.

Ifølge avisa slo en høyt betrodd tjenestemann i Vest politidistrikt alarm om disse forholdene allerede i vår, i form av et 52 sider langt varsel. Varsleren mener at henvendelsen ikke er blitt tatt på alvor av ledelsen.

VG nevner flere konkrete eksempler der narkospanere har fått klar beskjed om å holde seg unna pågripelser. Årsaken skal være at politidistriktet ikke har kapasitet til å følge opp sakene i rettsvesenet.

Politidirektoratet har fjernet narkotikakriminalitet fra listen over områder politidistrikene skal rapportere i form av tradisjonell mål og resultatstyring. Det er et signal om at andre kriminalitetsområder er viktigere å prioritere, som volds-, sedelighets- og menneskehandelssaker. Det er bra.

Riksadvokaten har likevel opprettholdt et slags måltall for etterforskning av grov narkotikakriminalitet. Dette skal antyde hva det er forventet at distriktene initierer. Vest politidistrikt har hatt 41 slike saker så langt i år, mens måltallet er 110.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer