VAR KUNSTVERK: En bil på taket i Skippergata i Kristiansand mandag ettermiddag. Poltiet trodde det hadde skjedd en ulykke, men den veltede bilden viste seg å være et kunstverk. Foto: NTB scanpix
VAR KUNSTVERK: En bil på taket i Skippergata i Kristiansand mandag ettermiddag. Poltiet trodde det hadde skjedd en ulykke, men den veltede bilden viste seg å være et kunstverk. Foto: NTB scanpixVis mer

Politiet trodde det var en ulykke - viste seg å være kunstverk

- Noen ganger er kunsten merkelig, mener operasjonsleder.

Klokken 17.15 fikk politiet i Kristiansand melding om en bil som lå opp ned midt i veien. De gjorde som de pleier og undersøkte saken.

Først lurte de på om Ford Mondeoen kunne ha trillet av en lastebil, som senere skal ha forsvunnet fra stedet. Men det viste seg at det ikke var.

For akkurat da politiet skulle ringe kranbilfirmaer om de visste noe om bilen, kom en ung mann løpende. Han ropte at bilen var plassert der med godkjenning, skriver Fædrelandsvennen.

Den unge mannen var kunstner Lasse Årikstad, og bilen var en del av et kunstverk. Senere mandag skal to biler til plasseres ut i Kvadraturen. Kunstneren vil ikke kommentere kunstverket i fare for feil medieomtale.

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, oppsummerte det slik på Twitter:

- Det viser seg at dette er en del av et kunstprosjekt!! Det skal også være godkjent av politiet. Noen ganger er kunsten merkelig??

Operasjonslederen ble også kunstkritiker da han på Twitter startet en aldri så liten kunstdebatt med å spørre: «Er dette kunst?».

Uansett syn, reklame for kunstneren og kunstverket ble det hvert fall.

(NTB)