Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Politiet vil ha to ukers varetekt for TV 2-siktet

Mannen som er siktet for underslag av utstyr til en verdi av 15 millioner kroner fra TV 2, framstilles for varetektsfengsling fredag. Politiet ber om to uker.

VARETEKTSFENGSLING: Den TV 2-ansatte som er siktet for underslag, framstilles for varetektsfengsling fredag. Politiet ber om to uker.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VARETEKTSFENGSLING: Den TV 2-ansatte som er siktet for underslag, framstilles for varetektsfengsling fredag. Politiet ber om to uker.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Politiet begrunner fengslingsbegjæringen med at det er fare for at den siktede mannen kan ødelegge bevis hvis han er på frifot, ifølge Bergens Tidende.

- Så langt har mye av tiden gått med til å sikre gjenstander fra lageret hans. Vi holder muligheten åpen for at det kan være andre involverte, sier politiadvokat Anders Hoff i Vest politidistrikt.

Den betrodde TV 2-medarbeideren er siktet for å ha bestilt utstyr og latt TV 2 betale for det. Totalt har utstyret en verdi på rundt 15 millioner kroner, ifølge siktelsen. Da politiet aksjonerte, ble lageret hans tømt for store mengder utstyr.

Blant etterforskningstemaene er hvordan han kan ha fått tilgang til så mye tungt og stort utstyr, og om han altså har hatt hjelp fra andre. Det er dessuten kjent at mannen hadde egne næringsinteresser. Men politiet har ikke kommentert om mannen kan ha solgt eller leid ut utstyret.

Til Dagbladet sier mannens advokat, Erik Ulvesæter, at han mener det ikke er behov for å varetektsfengsle den siktede TV 2-medarbeideren.

- Jeg kommer til å argumentere for at det ikke er behov for varetekt, sier Ulvesæter.

- Vil din klient motsette seg politiets begjæring?

- Det vil jeg ikke uttale meg om, sier Ulvesæter.